U21: Säker seger mot Östers IF

13 oktober, 2009 |

Kalmar FF är klara för semifinal i U21-mästerskapet efter seger med hela 6-0 mot Östers IF.

U21-laget stod för en toppinsats i tisdagskvällens kvartsfinal. Gästande Östers IF gavs aldrig någon chans på ett kylslaget Fredriksskans och Kalmar FF kunde till slut vinna matchen med klara 6-0 efter 3-0 i halvtid. Nu väntar semifinal i U21-mästerskapet under nästa vecka.

Kalmar FF fick bästa tänkbara start på matchen och redan efter 15 minuters spel stod det 2-0. Marcus Mårtensson inledde målskyttet när han överlistade Rasmus Rydén med en nick från nära håll sedan Jimmie Augustsson tagit sig inåt mål längs mållinjen och serverat Mårtensson.. Bara minuten senare var det Alexander Petterssons tur. På nytt var det en fin passning från Jimmie Augustsson som denna gång gav Pettersson öppet läge. Strax före paus kom också 3-0 och denna gång fick Augustsson själv agera målskytt när han enkelt placerade bollen i Rasmus Rydéns långa hörn på passning av Alexander Pettersson.

I början på den andra halvleken satte Erik Israelsson mål nummer fyra efter att ostört fått gått upp och nickat in en frispark från Daniel Ahonen. Matchens fem sista minuter gav ytterligare två mål framåt. 5-0 fixade mittbacken Ludvig Öhman på ett fint lågt distansskott utifrån och inhopparen Måns Söderqvist fastställde sedan slutesultatet till 6-0 med matchens sista spark sedan han blivit frispelad av Petter Lennartsson.

– Jag är stolt över killarna, en väldigt bra kollektiv prestation. Alla lagdelarna fungerade taktiskt i matchen samtidigt som vi visade upp aggressivitet, löpvillighet och ett härligt engagemang. Precis det som vi hade pratat om inför dagens match. Vi spelade en bra fotboll, försvarade oss bra och gav inte Öster några chanser. Sex mål framåt talar sitt tydliga språk, säger en nöjd Giles Stille efter matchen.

Övriga kvartsfinaler: Halmstads BK – Ängelholms FF 5-1, IF Brommapojkarna – Helsingborgs IF 1-4. Malmö FF – Falkenbergs FF (spelas torsdag).

Mer om matchen, minut för minut, kan du läsa här.