U21 slog Lindsdals IF

6 mars, 2010 |

Kalmar FF:s U21-lag förgick med gott exempel på lördagsförmiddagens träningsmatch då man besegrade Lindsdals IF med 4-0 (3-0). Stor matchvinnare blev Måns Söderqvist som gjorde två av målen.

Det var en kombination av U21-spelare och spelare från tipselit som KFF ställde på Fjölebros konstgräsplan men trots detta hade killarna inga problem att slå tillbaka ett starkt Lindsdal. KFF tog ledningen efter 25 minuter då Måns Söderqvist retfullt enkelt kunde chipa in bollen i mål efter en fin passning av Mattias Jung.

I den 40:e minuten kan KFF öka på sin ledning efter att Jimmie Augustsson drivit upp ett anfall där bollen tillslut hanar framför fötterna på Måns Söderqvist som inte gör något misstag då han med ett kanonskott borrar upp bollen i målvaktens bortre kryss. Strax därefter kan Hampus Bohman stäng matchen precis innan pausvilan då han sätter 3-0 efter fint förarbetade av Joakim Karlsson.

U21-laget kontrollerar det mesta av spelet matchen igenom och Lindsdal har svårt att skapa några riktigt klara målchanser. Däremot var det många i FF-tröjan som tog vara på chansen de fick idag. Två av dem var de båda mittbackarna Rasmus Sjöstedt och Johannes Lagesson som var mycket bra matchen igenom.

En ny bekantskap som presenterade sig i den röda KFF-tröjan idag var Alexander Hellborg, född 93, från Emmaboda IS. Han fick chansen från start i den andra halvleken och efter drygt en timmes spel presenterar han sig även i målprotokollet då han påpassligt kan sätta bollen i mål till 4-0 vilket även stod sig matchen ut.

Någon mer träningsmatch för U21-laget är i dagläget inte planerad. Däremot kommer flera av killarna som var med idag spela redan på tisdag då tipselit ställs mot Östers IF på Fredriksskans konstgräs.