U21: Söderqvist matchvinnare mot Jönköping

21 juli, 2016 |

Kalmar FF besegrade Jönköping Södra IF med 4-0 på onsdagen efter två mål av Måns Söderqvist. Övriga målskyttar var Herman Hallberg på straff och Muktar Ahmed.

KFF hade inga problem att slå tillbaka J-Södra då hemmalaget hade en klar ledning med 3-0 redan efter den första halvleken. Måns Söderqvist inledde målskyttet i den 20.e minuten med ett kliniskt avslut i steget. I den 42:e minuten satt Söderqvist fart på nytt in i J-Södras straffområde där han fälls och domaren pekar på straffpunkten – Herman Hallberg förvaltar straffen på bästa sätt genom att sätta upp bollen i det vänstra krysset. Bara minuter senare kan Söderqvist på nytt springa igenom försvaret och skjuta in 3-0 i den 44:e minuten.

Kalmar FF inleder den andra halvleken lika piggt som man avslutat den första. Filip Sachpekidis löper sig loss från sin bevakning på kanten och serverar ett inlägg där Muktar Ahmed bara behöver sätta huvudet till och 4-0.

Strax där efter blir Adel Ziarat utvisad när han som siste kFF-försvarare fäller en J-Södra spelare som är på väg att löpa sig fri mot Lucas Hägg.

Efter utvisningen avstannar KFF offensiven och några fler mål faller inte på Fredriksskans anrika idrottsplats.