Välkommen till Kalmar FF, Ricardo Friedrich!

24 november, 2021 | Nyhet

28-årige målvakten Ricardo Friedrich blir Kalmar FF:s första nyförvärv inför säsongen 2022 och presenterades på en presskonferens från Guldfågeln Arena under eftermiddagen.

Ricardo Friedrich är född i Brasilien och startade fotbollskarriären i Sport Club Internacional. Proffskarriären tog fart säsongen 2015 då han gick till RoPS i den finska högstaligan. Därefter tog han klivet över till norska Bodö/Glimt där han spelade fram till 2019. En säsong där Ricardo fick äran att bära lagkaptenbindeln och laget slutade på en meriterande 2:a plats i tabellen. De senaste två åren har han representerat turkiska Ankaragücü i Süper Lig.

Ricardo Friedrich
– Redan vid första kontakten med föreningen, när jag pratade med Henrik Rydström och Jörgen Petersson, fick jag en bra magkänsla att detta ska bli mitt nästa steg. Vid hade en bra förståelse för varandra och vad vi sökte. Det känns verkligen bra att vara här och jag ser fram emot att representera Kalmar FF i Allsvenskan.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Väl medvetna att vi gick in i säsongen med två målvakter, där båda haft utgående avtal, har målvaktssidan varit prioriterad inför säsongen 2022. Vi har haft en noggrann utvärdering och haft ett antal namn i omlopp. Där har Peter Swärdh lagt ett stort jobb i att filtrera. Ganska snabbt när Ricardos namn dök upp i analysen insåg vi att det var ett toppnamn. Sedan vet alla att det tar ganska lång tid därifrån att komma i land med ett signerat avtal. Vi har varit noggranna i urvalsprocessen med bakgrundskoll i de klubbarna och ligorna han spelat i. Där har han ett väldigt gott renommé. Med tanke på att hans avtal löpte ut i somras med Ankaragücü var det viktigt att få hit honom under hösten så att han får någon träningsvecka med laget innan nästa säsong drar igång.

En längre intervju med Ricardo kommer under eftermiddagen på kalmarff.se.
Annons