Välkommen till KFF Futsal, Sasa Sjanic!

21 maj, 2021 | Nyhet

Idag blev det klart att tidigare KFF-målvakten Sasa Sjanic återvänder till föreningen. Denna gång som tränare för Kalmar FF Futsal.

Sasa Sjanic Futsaltränare Kalmar FF
– Det känns mycket bra att vara tillbaka i Kalmar FF efter så många år. Lucas och jag hade kontakt redan förra året och redan då kändes deras satsning spännande. Nu har förutsättningarna blivit de rätta så att vi kan göra en ordentlig satsning och den vill jag gärna vara med på. Det jag hoppas kunna bidra med är den kompetens jag samlat på mig om sporten Futsal samt bidra långsiktigt med att få Kalmar FF Futsal att nå toppen. Jag känner mig ödmjuk och glad som har fått detta uppdrag och hoppas att vi tillsammans ska utveckla detta till något riktigt bra.

Lucas Nilsson, Kalmar FF
– Det känns riktigt bra att fortsätta den Futsal-satsning som Kalmar FF startade upp förra året men som bara blev en seriematch innan serien pausades på grund av Covid-19. Att få in Sasa som Futsaltränare, för vårt representationslag, känns riktigt bra då han har en tydlig Kalmar FF-koppling och stora kunskaper inom Futsal. Vi kommer med hans hjälp även integrera Futsal i Kalmar FF:s barn- och ungdomsverksamhet då vi ser Futsal som ett väldigt bra komplement till fotbollsutbildningen vi bedriver i vår barn- och akademiverksamhet. Futsal utvecklar spelares bollkontroll, teknik och beslutsfattande samtidigt som den engagerar och får fler ungdomar att röra på sig.

– Futsal är idag en av världens snabbast växande sporter och både Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll driver på denna utveckling tillsammans med många andra elitklubbar i Sverige. På sikt kommer denna satsning att bidra med mycket positivt till Kalmar FF:s framtida föreningsverksamhet och ge våra fans och medlemmar nya evenemang att se på.

Välkommen tillbaka till Kalmar FF, Sasa Sjanic!

Annons