”Vi älskar när fansen är med oss!”

17 maj, 2018 |

Vi träffade Papa Diouf efter dagens träning. Dels för att höra hur han upplever årets säsong för egen del. Men även för att höra vad han har att säga om succéstarten för laget, samarbetet med Måns Söderqvist och hur han ser på fredagens drabbning mot Brommapojkarna på Grimsta IP. 

Ni flyger till Stockholm hela laget imorgon bitti och laddar upp inför kvällens möte mot Brommapojkarna. Hur är dina känslor inför matchen?

Vi träffade Papa Diouf efter dagens träning. Dels för att höra hur han upplever årets säsong för egen del. Men även för att höra vad han har att säga om succéstarten för laget, samarbetet med Måns Söderqvist och hur han ser på fredagens drabbning mot Brommapojkarna på Grimsta IP. 

Ni flyger till Stockholm hela laget imorgon bitti och laddar upp inför kvällens möte mot Brommapojkarna. Hur är dina känslor inför matchen?
– Det är mycket positiva känslor vi tar med oss in till matchen. Hela laget har gjort det bra de senaste matcherna och vi försöker dra nytta av det självförtroendet vi har byggt upp under våren. Men det är viktigt att inte slå sig till ro nu när vi har fyra raka segrar. Då är vi väldigt illa ute om vi svävar iväg för en stund. Vi måste fortsätta kämpa och göra det vi har gjort bra och sikta på att göra det ännu bättre. När vi gör det rätta är vi ett bra lag. Då menar jag när vi spelar som ett lag och ställer upp för varandra, både offensivt och defensivt. Då är vi starka och ställer till oerhörda problem för motståndarna. 

Endast sex insläppta mål hittills och fyra raka segrar. Känner ni trots den flygande starten ett visst missnöje med några delar av ert spel?
– Med fotboll är du aldrig nöjd. Du kan aldrig uppnå 100% perfektion i den här idrotten. Det finns mycket vi kan jobba vidare på och förbättra. Tex. känner jag att vi måste vara mer fokuserade offensivt och göra mer mål. När vi har ledningen i vissa matcher vi vill kunna ”döda matchen” tidigare genom att gå framåt ännu mer. Det jag känner vi gjort väldigt bra hittills är att vi verkligen försvarar oss som ett lag. Vi ser inte det defensiva ansvaret som någonting som backlinjen och mittfältarna sköter. Hela laget tar uppgiften på allvar och jobbar tillsammans. Då får du ett bra resultat.

Hur kände ni spelare efter matchen mot Sirius? Var det bara glädje över de tre poängen eller kände ni att det fanns mer att önska gällande prestationen?
– Det viktigaste av allt är att vi fick 3 poäng vilket vi var väldigt glada för. Men det känns ännu bättre de matcherna vi kommer ut och tar alla poängen samtidigt som vi gör en fulländad insats och gör många mål framåt. Så är det. 

Du och Måns Söderqvist har fått väldigt fin kritik efter era insatser de senaste matcherna. Hur tycker du att ert samarbete har fungerat?
– Det är alltid enkelt att spela tillsammans med Måns. Jag ser mycket av mig själv i honom som fotbollsspelare. Han går ut med samma attityd och är aldrig främmande för att ta jobbet. Vi hittar varandra väldigt bra i pressen och förstår varandra ute på planen. När någon springer, offrar och täcker sig för mig. Då får jag energi. Den energin använder jag till att fortsätta jobba där ute på planen och orka springa i 90 minuter. Måns är en sådan spelare. Han tillför oerhört mycket för laget och är en viktig spelare för Kalmar FF. 

Många experter utifrån höjer lite på ögonbrynen av att hitta Kalmar FF på övre halvan av Allsvenskan. Är du förvånad över lagets prestationer?
– Nej nej. Jag är inte förvånad. Jag sa det redan i början av säsongen. Om vi har alla friska blir vi livsfarliga och kan åstadkomma starka resultat i Allsvenskan. Förra året hade vi otur med skador och drabbades hårt av det. I år har vi en helt annan konkurrenssituation med stor kvalité i gruppen där det finns många spelare som kan täcka upp när någon är borta. Då kommer även resultaten till slut. 

Imorgon väntar Brommapojkarna på Grimsta IP. Ett lag som haft det väldigt tufft i inledningen av Allsvenskan. Hur ser du på matchen?
–   Vi vet vad vi ställs mot imorgon. Jag sett en del video och vet att de vill spela fotboll. Det kommer bli en tuff match så det gäller att vi kommer dit fokuserade på uppgiften och gör det vi är bra på. 

I takt med att laget har gått bra senaste matcherna så ökar också förväntningarna utifrån. Känner ni av en större press utifrån?
– Vi märker av den. Men det är endast något positivt. Supportarna finns där för oss och visar hela tiden ett stort stöd för hela laget. Vi älskar när fansen är med oss och försöka lyfta oss till nästa nivå på plats. Det sporrar oss att ta spelet till nästa nivå och vara ännu starkare tillsammans. 

Annons