”Vi känner att vi är stärkta av segern i söndags!”

25 oktober, 2016 |

Imorgon(onsdag) tar Kalmar FF emot Gefle IF på Guldfågeln Arena. Peter Swärdh har tagit ut en 20-mannatrupp till matchen och delar med sig av sina tankar inför mötet nedan. 

Peter Swärdh inför matchen

Imorgon(onsdag) tar Kalmar FF emot Gefle IF på Guldfågeln Arena. Peter Swärdh har tagit ut en 20-mannatrupp till matchen och delar med sig av sina tankar inför mötet nedan. 

Peter Swärdh inför matchen
– På det stora hela är läget ganska bra i truppen. Vi känner att vi är stärkta av segern häromdagen mot BK Häcken. Det ska bli skönt att kommma tillbak och spela på Guldfågeln Arena. Vi har i dagsläget frågetecken för Tobias Eriksson och Anton Maikkula. Där tas beslut på matchdagen kring deras medverkan. Mahmoud Eid och Stefan Larsson är inte tillgängliga imorgon efter deras skador som de drog på sig i senaste matchen. 

– Vi tror att Gefle kommer spela med sin normala taktik och spelidé. Det som skulle kunna påverka är att de måste vinna matchen, vilket kan innebära en del förändringar i slutfasen av matchen kopplat till resultatet. Största utmaningen för vår del är att vi driver tempot i matchen. Vi måste hela tiden se till att vara i rörelse i djupled framför bollhållare. Det är också viktigt att vi är väldigt nogranna med motståndarnas bollhållare och förhindrar deras djupledsspel och inläggsspel. Det är den största utmaningen för oss i matchen.

– Det är tätt matchande denna vecka med tre matcher. Därför är det mycket fokus på återhämtning och taktisk inriktning just nu. Det som funkat bra i de senaste matcherna är att vi är väldigt starka i bollinnehavet. Vi har haft en stark speluppbyggnad och haft en kontroll på matcherna med boll. Dessutom har vi varit väldigt starka i att vinna tillbaka efter tidigt efter bollförluster. Jag hoppas att vi kan fortsätta på den vägen imorgon. 

20-mannatruppen mot Gefle IF!

Målvakter
1. Ole Söderberg
32. John Håkansson

Försvarare
13. Emin Nouri
4. Marko Biskupovic
23. Viktor Elm
3. Sebastian Starke-Hedlund
2. Markus Thorbjörnsson
21. Anton Maikkula(?)

Mittfältare
10. Tobias Eriksson(?)
6. Rasmus Elm
7. Ismael
11. Jonathan Ring
29. Romario
24. Filip Sachpekidis
34. Herman Hallberg
22. Svante Ingelsson

Anfallare
12. Lumala Abdu
16. David Elm
9. Måns Söderqvist
19. Henri Anier

Annons