”Vi kommer få se en fysisk tillställning idag”

14 augusti, 2016 |

I eftermiddag(söndag) kl.15.00 tar Kalmar FF emot Malmö FF på Guldfågeln Arena i ett laddat möte. Bortamötet lagen emellan slutade 1-1 och Henrik Rydström, assisterande tränare för Kalmar FF,  tror på en fysisk tillställning på Guldfågeln Arena idag. 

I eftermiddag(söndag) kl.15.00 tar Kalmar FF emot Malmö FF på Guldfågeln Arena i ett laddat möte. Bortamötet lagen emellan slutade 1-1 och Henrik Rydström, assisterande tränare för Kalmar FF,  tror på en fysisk tillställning på Guldfågeln Arena idag. 

Henrik Rydström, hur är läget i laget inför dagens match mot Malmö FF?
– Tja, hur svarar jag på det? Fotbollslivet är beskaffat på ett sådant sätt att när en sak tycks fungera dyker det plötsligt upp ett nytt problem. Och när en spelare är hel och ren kan man ge sig fan på att någon annan blir skadad. Men, men, så är det och det handlar om att parera och göra det bästa av situationen. Och det gör vi. Så svaret är att det ser bra ut.

Det är väldigt mycket snack kring Rasmus Elms status, och när han är tillbaka, hur är det med honom?
– Han har inte tränat fullt ut under veckan på grund av sitt krånglande knä.

I veckan fick ni förstärkning i form av anfallaren Henri Anier som har anslutit till truppen, hur tycker du att han har sett ut i träning sedan han kom och är han i matchform?
– Han ser bitig ut. Stadigt handslag. Och det borde finnas en korrelation mellan det och giftig avslutare. Kan jag tycka. Henri kom i onsdags, efter en lång resa i kroppen och har bara gjort två hela träningar med oss. Han behöver tid för att kunna prestera på sin absoluta toppnivå.

Om vi blickar tillbaka lite till förra mötet mot Malmö FF på Swedbank Stadion så gjorde ni en väldigt bra spelmässig insats för några veckor sen. Vad tror du vi kommer få se för matchbild på Guldfågeln Arena i eftermiddag?
– Det beror på hur man värderar ”bra”. Vi hade helt okej kontroll på bollen på Swedbank Stadion, men vi fick sällan spets på våra anfall. Och stumnade rejält i andra halvlek. Jag tror att vi kan få se en fysisk matchbild på GFA. MFF må vara spelskickligt, men det finns också tydliga inslag av kamp i deras spel och vi måste klara av den biten. Se till att vi vinner duellerna, andrabollarna och därifrån utnyttjar vår spelskicklighet.

Nu senast blev det en snöplig förlust senast mot Hammarby, och känslan många tog med sig från Tele2 Arena var att det kändes ologiskt att åka därifrån med en förlust, sett till antalet målchanser och det spelmässiga. Hur summerade ni tankarna inom gruppen efter matchen?
– Tittar vi på delar från den första halvleken så förstår jag hur du menar. Då var vi vassare än Hammarby IF. Samtidigt misslyckades vi med att använda oss av övertaget till något konkret och i andra halvlek kom Hammarby in i matchen och kunde allt för ofta (för min smak, i alla fall) vara inne på vår planhalva och hota oss. Och då blev vi aningen splittrat som lag. Så det vill vi rätta till. 

 Efter Hammarby-matchen har ni nu haft en hel träningsvecka för att kunna förbereda er inför matchen mot Malmö FF. Är det några särskilda detaljer ni har jobbat med lite extra på träningarna och som ni behöver vässa ytterligare till i eftermiddag?
– Grunder i försvarsspelet. Som ständigt behöver påminnas och återupprepas. Men jag har stor tilltro och upplever att spelarna är lyhörda och väldigt ambitiösa. Det är en grymt trevlig grupp att jobba med. 

Annons