”Viljan att vinna var hög!”

12 juni, 2017 |

Det var ett defensivt Lund som ställde upp utanför eget straffområde på Klostergården. Som namnet antyder, de hade inget intresse av släppa in någon…

Medlet för att dyrka upp sådant motstånd anses vara bolltempo, dra isär deras lag sidledes och skapa övertag på kanter eller trä in den centralt. Detta var inget vi var direkt intresserade inledningsvis. Efter en första halvlek där det mestadels såg ut som beskrivits med några chanser till oss och några farliga omställningar för Lund sa vi till oss själva i paus att vi skulle höja tempot på allt vi gör. Det gick sådär.

Vi försökte men det gick trögt, det var inte den perfekta dagen. Och när man har haft ett spelmässigt övertag utan att göra mål infinner sig den där känslan att man blir… straffad. Och då gör Lund 1-0 i 70:e, f-n och vi omgrupperar, går över till 4-4-2 och det blir en förändring som slår väl ut: Axel Svalling gör 1-1 på hörna. Nytt mod och Arvin Nabi ville gärna få sitt namn i protokollet till 2-1 men domaren valde självmål i den 80:e minuten. Sen höll vi tätt och spelade av matchen bra. En viktig seger, viljan att vinna var hög och de här jämna matcherna är kalas att vinna. Nästa match är derbyt mot Berga på Bergavik nästa vecka. Det ser vi fram emot!