Gothia Cup: Förlust mot Wolverhampton

17 juli, 2009 |

Kalmar FF förlorade fredagskvällens semifinal i P17-turneringen mot Wolverhampton Wanderers F.C med 3-0.

Det blir ingen final i P17-turneringen för Kalmar FF. Engelska Wolverhampton Wanderers var numret för stora, liksom slutresultatet 3-0. Kalmar FF kom aldrig upp i den standard som laget visade upp i gruppspelet och kvartsfinalen och dom mer fysiskt starkare engelsmännen blev aldrig särskilt hotade i semfinalen.

Kalmar FF började annars matchen på G:a Ullevi piggt och var nära att ta ledningen redan i den 4:e minuten. Johannes Lagesson gick upp fint på ett inlägg och nickade ned bollen till en framrusande Oskar Cardmo Drott som bara var några centimeter från att stöta bollen i mål. Det blev en regäl väckarklockan för Wolverhampton som bara två minuter senare kunde ta ledningen. Efter att Wolves kombinerat sig igenom det röda försvaret hamnade bollen hos James Spray som spelade den vidare till Nathanial Mendes-Laing. Anfallaren gjorde inget misstag kunde enkelt rulla in bollen mellan benen på Sebastian Feddersen i FF-målet.

Efter ledningsmålet tog engelsmännen över matchbilden helt och det unga FF-laget hade fullt upp med att freda sitt mål från ytterligare påhälsning. Strax före paus höll det inte längre och 2-0 kom sedan domaren Pontus Mattsson pekat på straffpunkten efter en mycket tveksam situation mellan Andreas Thuresson och Jack Price . På TV-bilderna såg det ut som Thuresson råkade trampa olyckligt på en Price utanför straffområdet för att sedan snubbla på sina egna ben i straffområdet. Seddersen räddade straffen av Zele Ismail, men var helt chanslös på den efterföljande returen från Jack Price.

I halvtid gjorde tränaren Jens Nilsson två byten, Oskar Cardmo Drott och Anton Arvidsson ut och in kom Erik Hoang och Filip Qvist. Det gav positiv injektion och med femton minuter kvar av matchen höll sig Alexander Pettersson sig framme och kunde nicka bollen i mål. Men ännu en gång grinade domsluten FF i ansiktet då den assisterande domaren helt felaktigt vinkat av Pettersson för offside. Istället kunde Nathanial Mendes-Laing göra sitt andra mål för kvällen och sätta punkt på semifinalen med fyra minuter kvar på matchuret. En snabb kontring resulterade i ett friläge där till sist den hyperfarliga anfallaren kunde överlista en utrusande Seddersen.

– Vi kom inte rätt i våra positioner och presspelet fungerade inte alls idag. Alldeles för enkelt tillätt vi dom rulla boll och det håller inte på denna nivån. Nu får vi sikta in oss på att knipa tredjeplatsen istället, berättade Johannes Lagesson till Viasat Fotboll efter matchen.

Kvällens förlust innebär att Kalmar FF får möta Helsingborgs IF i morgondagens tredjeprismatch. Matchen spelas på Heden plan 4 och startar klockan 15:20.

Finalen i P17-turneringen avgörs mellan Cruzerio EC från Braslien och Wolverhampton Wanderers med matchstart 16:20 på G:a Ullevi.