Seger i genrepet!

25 mars, 2018 |

Det blev seger i dagens träningsmatch mot Östers IF med 3-2. Målskyttar för Kalmar FF: Erton Fejzullahu, Måns Söderqvist och Romario (straff).

Det var Kalmar FF som började bäst i dagens Smålandsderby där Måns Söderqvist, efter en frisparksvariant med Rasmus Elm, var närmast att ge hemmalaget ledningen efter 14 spelade minuter. Skottet dock tätt utanför.

Efter detta tog Öster över mer av spelet och kunde till slut ta ledningen i matchen i den 21:a matchminuten.

Det skulle dock inte dröja längre än sex minuter innan kvitteringen kom. Viktor Elm slog en frispark som gick rakt genom muren. Och på andra sidan fanns Erton Fejzullahu som bytte riktning på skottet och placerade in 1-1 för Kalmar FF. Ett resultat som även stod sig halvleken ut.

Efter paus kom Kalmar FF ut som det piggare laget. Men det var Östers IF som efter en omställning återigen tog ledningen i matchen i den 60:e matchminuten.

Precis som i början av matchen så skulle det dock inte dröja länge förrän repliken skulle komma. Måns Söderqvist mötte ett inlägg innanför straffområdet och kunde oerhört snyggt sätta dit kvitteringen till 2-2 i den 63:e matchminuten.

Det skulle också komma ett avgörande. Tre minuter efter Söderqvists kvittering snappade Kalmar FF upp ett felpass från bortalaget och Erton Fejzullahu kom helt fri med målvakten och fälldes. Domaren pekade på straffpunkten och Romario gjorde inga misstag och kunde enkelt placera in 3-2, som även blev slutresultatet.

Detta var sista träningsmatchen innan serien drar igång. Nu väntar en ny träningsvecka innan Kalmar FF åker upp till Göteborg på påskafton för att ladda inför söndagens drabbning mot BK Häcken i den allsvenska premiären. Tack till all publik som var på plats på Gasten IP idag och visade sitt stöd för Kalmar FF.

Kalmar FF vann dagens genrep på Fredriksskans med 1-0 (0-0) mot Åtvidabergs FF

Kalmar FF kunde vinna dagens genrep mot Åtvidabergs FF med 1-0 efter ett sent mål av Nenad Djordjevic.

Kalmar FF var det bättre laget matchen igenom kunde avgjort matchen tidigare men målen uteblev. I den 81:a spelminuten kunde dock Nenad avgöra sedan Pär Ericsson nickat ner en boll mot bortre stolpen där Nenad dök upp och avgjorde matchen.

Härnäst väntar nu allsvensk premiär på Guldfågeln Arena när Helsingborgs IF kommer på besök på Påskafton klockan 16:00m

(mer…)

Tre brassemål gav en 3-0 seger mot Halmstads BK

Kalmar FF vann dagens genrep mot Halmstads BK med 3-0 (2-0). Det var Ricardo Santos som inledde målskyttet i den 35:e minuten och tätt efter kom Daniel Mendes som bara tre minuter senare skickade in tvåan.

Daniel Sobralense avslutade dagens målskytte när han fastställde slutresultatet till 3-0 på straff i den 57:e minuten.

Provspelande Johann Smith fick spela sista kvarten av matchen sedan han bytt av Daniel Mendes i den 75:e minuten.