Seger i sista för U21

31 augusti, 2010 |

Kalmar FF U21 vann sista seriematchen mot Ängelholm

I första halvlek gick det inte riktigt att känna igen Folksam U21:s seriesuveräner Kalmar FF. Även om Ångelholm inte hotade offensivt så var inte halvleken och då främst det offensiva spelet någon höjdare.

I pausvilan ändrade Giles Stille om lite i startelvan och flyttade upp Johannes Lagesson från vänsterbacken till en forwardsposition samt tog in Max Axelsson på vänsterbacken.

Det tog 10-15 minuter in i andra innan förändringarna gav resultat och spelet förbättrades betydligt. Passningsspelet flöt bättre och man byggde upp ett hot mot Ängelholmsbacklinje och i den 68:e spelminuten kom 1-0. Det var Måns Söderqvist som spelade fram Christopher Christensson som skärde in från höger innan han fri med Ängelholms målvakt placerade in bollen i bortre gaveln.

Nästa mål dröjde bara ytterligare två minuter och den här gången var det på straff. Joakim Karlsson svarade för en bra individuell prestation och tog sig in i straffområdet där Ängelhols försvarare inte hann med och straffen var ett faktum. Måns Söderqvist tog hand om straffen och satte den säkert och fastställde kvällens slutresultat.

Nu har Kalmar FF:s U21 lag gått genom Folksam U21 Södra med endast en förlust vilket ger totalt 13 segrar, tre oavgjorda och flest gjorda mål i serien. Under kommande vecka skall spelschemat för den kommande slutspelsgruppen presenteras, där Kalmar FF som seriesegrare får två av tre matcher hemma i Kalmar.

Matchfakta och Giles Stilles kommentar efter matchen hittar du här.