0-0 i kvällens match på Guldfågeln Arena

2 augusti, 2020 | Nyhet

Det var länge osäkert om dagens match skulle bli av efter att AIK-bussen satt fast i långa bilköer på Öland. Efter 3,5 timmes försening kunde dock matchen komma igång på Guldfågeln Arena. Kalmar FF:s båda nyförvärv Douglas Bergqvist och Erik Israelsson fick chansen från start.

Gästerna skapade matchens första målchans när anfallaren Henok Goitom rann igenom efter en lång utspark från AIK-målvakten. Skottet dock högt över.

Efter halvtimmen spelad rullade sedan Alexander Ahl-Holmström in bollen i nät men målet dömdes bort för offside. Här var Kalmar FF inne i en bra period och det dröjde inte många minuter innan nästa läge dök upp. Edvin Crona snodde åt sig bollen utanför straffområdet och skaffade sig ett friläge. Men AIK:s målvakt stod för en bra räddning och såg till att lagen gick ut till halvtidsvila med 0-0.

I den andra halvleken blev KFF:s nyförvärv Douglas Bergqvist neddragen i straffområdet och ropade på straff. Men domare Kaspar Sjöberg valde att fria.

I matchens 70:e matchminut var AIK sedan nära att ta ledningen via Henok Goitom som blev helt fri men avslutet högt över.

Det skulle även bli ett sista läge för Kalmar FF när Isak Jansson fick till ett bra avslut där AIK-målvakten Jakob Haugaard tvingades sträcka ut och stod för en bra räddning.

Nästa match spelas nu på torsdag när Örebro SK gästar Guldfågeln Arena kl.19.00. Stort tack till alla er som följt och stöttat oss under kvällens match!