1-0-seger mot Jönköping

23 mars, 2011 |

Tobias Carlsson matchvinnare på ett blåsigt Gasten

Tobias Carlsson nickade in matchens enda mål på hörna i första halvlek när Kalmar FF på onsdagen besegrade Jönköpings Södra IF med 1-0 inför 400 åskådare på Gastens konstgräs. .

Kalmar FF skapade massor av målchanser under 90 minuter och stundtals var det spel mot ett mål. Men när domaren Daniel Stålhammar blåste av matchen hade Kalmar FF bara lyckats överlista Jönköpings Södras målvakt Ivo Vazgec vid ett tillfälle.

Ett mål som föll efter drygt en halvtimme sedan mittbacken Tobias Carlsson språngnickat in bollen efter en fint högerinlägg från Daniel Mendes som var pigg i matchen.

Kalmar FF hade sedan flera bra lägen att gå ifrån i målprotokollet. Men skärpan saknades framför mål. Bland annat bjöds Daniel Mendes, Ricardo Santos, Daniel Mendes, Erik Israelsson och Abiola Dauda på öppna lägen men samtliga brände sina avslut.

I inledningen på matchen drogs även Mattias Johansson ned i straffområdet och Henrik Rydström fick chansen från elva meter. Rydström missade dock straffen med god marginal där bollen smet en bit utanför stolpen.

Erik Israelsson och Abiola Dauda var tillbaks efter skador. Israelsson spelade första halvlek och Dauda hoppade in med kvarten kvar.

Om tio dagar börjar allvaret och allsvensk premiär borta mot Halmstads BK. Ett HBK som även Kalmar FF ställs mot på söndag i det allsvenska genrepet. En match som kommer att spelas nere i Loverslund med avspark klockan 12:00.