1-1 mot Nordsjälland

11 februari, 2020 | Nyhet

Eftermiddagens match mot FC Nordsjälland på Gasten IP slutade oavgjort, 1-1.

Kalmar FF öppnade starkt och kunde ta ledningen efter 22 minuters spel genom Filip Sachpekidis. Efter en fin framspelning från York Rafael kom han fri och kunde enkelt placera bollen vid sidan av målvakten i FC Nordsjälland. Två minuter senare kom ett ypperligt läge att öka på ledningen ytterligare när domaren pekade på straffpunkten, efter att en Nordsjälland-spelare tog med handen innanför straffområdet. Romario kunde dock tyvärr inte överlista målvakten Peter Vindahl-Jensen som stod för en bra räddning.

Istället för 2-0 till Kalmar fick vi se Nordsjälland göra 1-1 i anfallet efteråt. Lucas Hägg-Johansson fick bollen för långt ifrån sig efter en mottagning och Joachim Rothman kunde rulla in kvitteringen i öppet mål, vilket även blev slutresultatet.

Nu väntar två veckors speluppehåll för Kalmar FF innan tävlingsmatcherna sätter igång. Den 23:e februari kl.12.30 kommer Örgryte IS på besök i första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen. Hjärtligt välkomna tillbaka då!