1-1 mot Östersunds FK

18 april, 2018 |

Det blev 1-1 (0-1) i kvällens match på Guldfågeln Arena mot Östersunds FK. Målskytt för Kalmar FF var nyförvärvet inför året, Hiago.

Det blev en avvaktande inledning på kvällens match från bägge lagen där det inte bjöds på många målchanser åt något håll. Matchens första målchans för Kalmar FF dröjde till den 17:e matchminuten när Östersund rensade undan en frispark och Chima Akas fick på ett skott utanför straffområdet. Skottet dock tätt utanför.

Istället var det Östersund som i den 33:e matchminuten kunde ta ledningen i matchen. Detta efter ett inspel från höger in i straffområdet där Brwa Nouri tog sig förbi och kunde sätta dit ledningsmålet bakom Lucas Hägg-Johansson.

Kort därefter tog sig Kalmar FF upp och försökte replikera direkt när Isak Magnusson (matchens lirare) tog sig loss på högerkanten några minuter senare och fick till ett bra inlägg som Papa Diouf nådde högst på. Nicken strax utanför.

Närmre än så kom inte Kalmar FF innan halvtidsvilan och resultatet 0-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fick vi se ett helt annat spel från Kalmar FF med mer energi och vilja. Detta skulle även leda till att kvitteringen skulle komma. I den 53:e matchminuten är det Viktor Elm som kommer högst på en hörna och nickar mot mål, där Östersunds målvakt räddar. Men på returen dyker Hiago upp och kan skjuta in sitt första mål i Kalmar FF-tröjan till publikens stora jubel.

Efter detta fick Kalmar FF stor energi och kunde skapa fler målchanser än i den första halvleken. Endast tre minuter efter målet är det återigen Hiago som kommer loss i straffområdet och blir fälld. Domaren pekade på straffpunkten och Romario skulle ta hand om straffen. Tyvärr gick Andreas Andersson i Östersunds-målet åt rätt håll och räddar.

Närmre än så kom inte Kalmar FF i kvällens match och resultatet blev 1-1.

Sammantaget gör KFF en bra andra halvlek där man skapar en hel del målchanser för att kunna vinna matchen. Tyvärr ville det sig dock inte hela vägen fram idag och laget får ta nya tag till söndagens match mot Trelleborgs FF på Vångavallen.