”Vi är det bättre laget i stora delar av matchen”

8 maj, 2021 | Nyhet

Jonathan Ring stod för en stark insats på Borås Arena, precis som resten av laget, och låg bakom båda målen i upphämtningen till 2-2.
– Det känns bra så klart att få göra två poäng idag och hjälpa laget. Jag kanske inte hade lika mycket boll som förra matchen. Men känslan är att formen blir bättre och bättre. Jag orkar mer och mer. Nu är det bara fortsätta.

Vad säger du annars om dagens prestation?
– Vi börjar båda halvlekarna svagt. Tyvärr händer det ibland. Kan bli så när man kommer ut i början av halvlekarna med mycket energi. De pressade oss högt och vi blir lite stressade och gjorde inte det vi pratade om. Då straffar det sig tyvärr. Sen får vi kontroll och är det bättre laget där ute idag i stora delar av matchen.

Berätta om målen hur du upplevde situationerna där ute?
– Första målet får jag bollen utanför straffområdet och ser att det är en öppen yta på andra sidan. ”Sebbe” kommer perfekt in i den ytan och trycker in den. På andra målet forcerar vi och trycker ner Elfsborg på ett bra sätt. Jag tänkte att jag försöker hitta in med en lyftning mot den bortre ytan. Jag vet att det brukar blir farligt när man hittar in med vänsterfoten mot den ytan i den positionen. Sen är det en väldigt bra löpning från Oliver.

Efter kvitteringen till 2-2 i 88:e minuten ser man en vilja hos er spelare att gå för tre poäng. Hur upplevde du det läget i matchen?
– Självklart skönt att få göra 2-2 när man legat under med 2-0. Men vi kände att vi hade mer att ge och kunde forcera. De gick på knäna i det läget. Det hade kunnat ge ytterligare utdelning men gjorde inte det idag.

Elfsborg kändes väldigt trötta i slutet. Håller du med?
– Verkligen. Det gav hela gruppen ett mentalt övertag med den känslan. Vi har mycket boll och passningar inom laget. De kanske orkar 70 minuter och sen brukar det öppna upp sig för oss. Man måste ha tålamod och det visar vi idag.

Ni pratade innan match om att stå upp och ta fighten. Hur upplevde du att ni hanterade den matchen i matchen idag?
– Det var tufft med mycket smällar åt båda håll. Domaren skötte det sådär om jag ska vara ärlig. Det var många situationer vi inte fick med oss. Det var jobbigt men det gäller att ha fokus på rätt saker och det hanterade vi bra. Samtidigt som vi stod upp för varandra i 96 minuter och krigade för varandra. Det ska vi ta med oss inför fortsättningen.

Annons