En poäng på Strandvallen

3 juli, 2023 | Nyhet

3708 personer fanns på plats denna måndagskväll på Strandvallen där Kalmar FF tog sig an Mjällby AIF i den trettonde omgången av den allsvenska tabellen. Efter två tidiga mål fick lagen dela på poängen i en match som, likt 2022, slutade 1-1.

Det var gästande Kalmar som skapade matchens första målchans. Mittfältaren Robert Gojani hittade fram till en fristående Nahom Netabay som blev helt fri framför hemmalagets målvakt Noel Thörnqvist. Men avslutet gick tätt utanför. Istället för Kalmar-ledning var det Mjällby som skulle göra första målet i matchen. David Löfquist lyfte in bollen innanför straffområdet och hittade Max Fenger som nådde högst och nickade in 1-0 för Mjällby AIF. Det skulle dock inte dröja länge förrän repliken kom från Kalmar FF:s sida. Simon Skrabb höll sig påpassligt framme, efter ett felpass från Mjällby-försvaret, och gjorde inga misstag. 1-1 efter bara kvarten spelad på Strandvallen i Hällevik. Strax före paus fick sedan hemmalagets Tom Pettersson och Noah Eile varsitt jätteläge innanför straffområdet. Men det oavgjorda resultatet stod sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det Kalmar som stod för det mesta av bollinnehavet men hade svårt att hitta fram till de riktiga farliga målchanserna denna måndagskväll. Istället var det hemmalaget som var närmast segern i slutskedet av matchen när anfallaren Herman Johansson nickade bollen i stolpen. Men 1-1 stod sig och lagen fick dela på poängen. Noterbart i Kalmar FF-lägret var att Rony Jansson fick komma in och göra allsvensk debut i den 61:a matchminuten.

Nästa match för Kalmar FF spelas redan nu på söndag då serietvåan IF Elfsborg gästar Guldfågeln Arena. Biljetter köper du via denna länken!

Annons