2-1-förlust mot Djurgården

23 september, 2011 |

Kalmar FF har det fortsatt tungt på bortaplan

Kalmar FF förlorade fredagskvällens bortamatch mot Djurgårdens IF med 2-1 (1-0) inför 5152 åskådare på Stockholms Stadion. Trots kvittering av Johan Bertilsson i inledningen av andra halvlek blev det hemmalagets Sebastian Rajalakso som med sina två mål stal showen och såg till att Djurgården tog sig upp på fastare mark i bottenstriden.

Djurgården dominerade första halvlek stort och i den 26:e minuten ordnade hemmalagets vänstermittfältare Sebastian Rajalakso ledningsmålet när han språngskallade in 1-0 bakom Petter Wastå som sent fick ersätta Etrit Berisha som olyckligt gick sönder på uppvärmningen.

I inledningen av andra halvlek kunde Johan Bertilsson kvittera till 1-1 när han behärskat rullade in bollen bakom Pa Dembo Touray. I det läget såg allt bra för Kalmar FF som även några minuter senare fick se hemmalagets Nicola Agger bli utvisad sedan han filmat till sig sitt andra gula kort.

Men Kalmar FF lyckades dock inte utnyttja det numerära övertaget. Istället klev Sebastian Rajalakso återigen fram i den 63:e minuten och satte sitt andra mål för kvällen när han kunde stöta in segermålet på målvaktsretur från Petter Wastå.

Kalmar FF tryckte på mot slutet för en kvitteringen men Pa Demo Touray stod för flera bra räddningar och KFF får nu ta nya tag på måndag när Gefle IF FF väntar på Strömvallen.