2-1-seger mot BK Häcken

23 oktober, 2011 |

Henrik Ryström och Daniel Sobralense ordnade tre poäng på Rambergsvallen

Kalmar FF avslutade den allsvenska säsongen på bästa tänka sätt genom att besegra BK Häcken med 2-1 på Rambergsvallen efter att lagen ägt varsin halvlek.

Kalmar FF fick en drömstart på matchen med två mål inom loppet av tretton minuter. I den åttonde minuten blev Mattias Johansson nedriven av hemmalagets Peter Nyström och domaren Daniel Stålhammar pekade på straffpunkten. Fram stegade Henrik Rydström som enkelt placerade in bollen bakom hemmamålvakten Christoffer Källqvist.

Daniel Sobralense kunde sedan på egen hand utöka ledningen när han avlossade ett skott en bit utanför straffområdet där bollen till slut smet in vid Källqvist högra stolpe.

BK Häcken fick till en reducering strax före paus genom Dioh Williams. Men trots stort bollinnehav av hemmalaget under stora delar av den andra halvleken kunde Kalmar FF hålla tätt och avsluta den allsvenska säsongen med tre poäng.

I och med dagens seger slutade Kalmar FF på en åttonde plats i den allsvenska tabellen med 44 inspelade poäng.

Om två veckor avslutas fotbollssäsongen och för Kalmar FF väntar då final i Svenska Cupen.