Oavgjort på Studenternas IP

1 november, 2020 | Nyhet

Eftermiddagens match mot IK Sirius slutade 2-2 efter att Kalmar FF hämtat upp ett underläge med 2-0. Målskyttar: Piotr Johansson och Geir André Herrem.

Hemmalaget Sirius tog ledningen efter sjutton minuter spelade på Studenternas IP. Efter ett stolpskott från Mohammed Saeid kunde Tim Björkström raka in returen. Kvarten senare ökade man på sin ledning efter att Stefano Vecchia spelat fram Mohammed Saeid som från nära håll satte dit 2-0.

Strax före paus tändes hoppet när vi tog oss tillbaka in i matchen efter att Sirius målvakt Lukas Jonsson boxat ner Douglas Bergqvist, innanför straffområdet, i en höjdduell. Domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten och Piotr Johansson gjorde inte några misstag från elva meter. Hans fjärde mål för säsongen och det var reducerat på Studenternas IP. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det Sirius som inledde bäst och fem minuter in i matchen gick Yukiya Sugita på avslut utanför straffområdet och sköt in 3-1 för hemmalaget, trodde de flesta. Men domaren Kristoffer Karlsson hade blåst frispark i situationen innan och ställningen var fortfarande 2-1.

Istället för utökad ledning för hemmalaget dök det gyllene läget upp i den 56:e matchminuten. Filip Sachpekidis lyfte in bollen innanför straffområdet där Geir André Herrem stod perfekt placerad och nickade in sitt första allsvenska mål. Målet innebar 2-2 på Studenternas IP, vilket även blev slutresultatet.

I slutskedet fick Romario sitt andra gula kort i matchen vilket innebär att han är avstängd i nästa match som spelas mot Örebro SK på Behrn Arena den 8 november.

Startelvan
Ole Söderberg, Sebastian Ring, Douglas Bergqvist, Emin Nouri, Piotr Johansson, Carl Gustafsson, Erik Israelsson, Romario, Filip Sachpekidis, Geir André Herrem, Adrian Edqvist

Ersättare
Hägg-Johansson, Rafael, Arokoyo, Jansson, Crona, Magnusson, Rafinha.

Byten
65 min: Isak Jansson in, Filip Sachpekidis ut
78 min: York Rafael in, Geir André Herrem ut
78 min: Rafinha in, Carl Gustafsson ut
87 min: Isak Magnusson in, Adrian Edqvist ut