2-3 mot Viking

17 februari, 2011 |

Ny uddamålsförlust i La Manga

Även i La Mangalägrets andra match blev det uddamålsförlust mot norskt motstånd när Viking FK besegrade Kalmar FF med 3-2.

Det var under en tiominutersperiod i första halvlek som norrmännen grundlade segern när Erik Nevland satte både 1-0 och 2-0 i den 24:e respektive 34:e minuten. Birkir Bjarnarson följde upp med 3-0 minuten senare.

I andra halvlek ändrade Nanne om lite i uppställningen och Kalmar FF lyckades bättre i anfallsspelet. I den 56:e spelminuten kunde Mattias Johansson reducera tll 1-3 efter att han brutit in från höger och distinkt tryckt bollen förbi Vikings keeper. Minuten senare revs Ricardo Santos ned och Henrik Rydström satte den efterföljande straffen elegant intill vänstra stolproten.

Kalmar FF gjorde fem byten sista kvarten och bland andra så fick provspelande Njazi Kuqi komma in. Bytena räckte inte till och Viking kunde ta hem segern i matchen.

Nanne Bergstrand efter matchen
– Första halvan av första halvlek är bra från vår sida men efter deras första mål så tappar vi och blir lite darriga. Vi släpper in tre mål på deras fyra avslut under första halvlek och det känns ju inte bra. Däremot gör vi återigen en bra andra halvlek då vi lyckas skapa en hel del på dom.
Det känns som att vi lever väldigt mycket på moral och taktik för tillfället och att kunnandet inte är i topp hos spelarna med tanke på hur vår försäsong har varit. Den moralen kommer att vara viktig att ha med oss in i serien för den kommer att ge många poäng.

Härnäst väntar nu ytterligare en match mot ett norskt lag när Strömsgodset svarar för motståndet på tisdag.