3-3 i svängig match på Tele2 Arena

30 augusti, 2020 | Nyhet

Hemmalaget Hammarby inledde kvällens match, på Tele2 Arena, starkt och skapade även matchens första målchans med kvarten spelad. Darijan Bojanic hittade fram till Paulinho som fick fritt skottläge innanför straffområdet. Skottet blev dock för löst och KFF-målvakten Tobias Andersson avvärjde enkelt.

Kvarten senare slog Darijan Bojanic en hörna från vänster där Richard Magyar vann höjdduellen i straffområdet och kunde nicka in 1-0 för Hammarby.

Men Kalmar FF tog sig tillbaka snabbt in i matchen efter det insläppta målet. Fem minuter senare fick Isak Magnusson ett bra skottläge utanför straffområdet. Gustav Ludwigsson gick ner och täckte skottet med handen och domaren Adam Ladebäck pekade på straffpunkten. Piotr Johansson klev fram för att slå den och gjorde inga misstag från elva meter. Hans tredje mål för säsongen som innebar 1-1 och kvittering på Tele2 Arena.

Målet gav Kalmar FF energi och fem minuter senare var det Romario som serverade en perfekt hörna till Svante Ingelsson som nickade in ledningsmålet i det bortre hörnet. Helt otagbart för Hammarby-målvakten David Ousted. Målet innebar 2-1, vilket även stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken hann knappt bli två minuter gammal innan det var kvitterat på Tele2 Arena. Mads Fenger lyfte in ett tidigt inlägg in mot straffområdet där Aron Johansson höll sig framme och rakade in kvitteringen för Hammarby.

Kvarten senare var det sedan dags för en ny straff i matchen när Tobias Andersson rev ner anfallaren Gustav Ludwigsson i samband med ett friläge. Aron Johannsson tog hand om straffen och rullade in 3-2 för Hammarby.

Men Kalmar FF hade mer energi att ge och skulle få till en kvittering i slutet av matchen. Med tio minuter kvar att spela skickade Piotr Johansson in ett inlägg från höger in mot straffområdet. Nyinbytte Alexander Ahl-Holmström mötte bollen perfekt och nickade in kvitteringsmålet till 3-3, vilket även stod sig matchen ut. Hans första allsvenska mål.

Hammarby IF- Kalmar FF 3-3
Mål Kalmar FF: Piotr Johansson (34´), Svante Ingelsson (37´), Alexander Ahl-Holmström (82´)
Mål Hammarby: Richard Magyar (28´), Aron Johannsson (47´), Aron Johannsson (60´).

Kalmar FF startelva
Tobias Andersson-Fidan Aliti, Douglas Bergqvist, Emin Nouri, Isak Magnusson, Svante Ingelsson, Romario, Piotr Johansson, York Rafael, Erik Israelsson, Isak Jansson

Ersättare: Ole Söderberg, Viktor Elm, Johan Stenmark, Filip Sachpekidis, Carl Gustafsson, Alexander Ahl-Holmström, Edvin Crona

Byten:
46 min: Carl Gustafsson in, Erik Israelsson ut
77 min: Viktor Elm in, York Rafael ut
81 min: Edvin Crona in, Emin Nouri ut
81 min: Alexander Ahl-Holmström in, Isak Jansson ut
81 min: Filip Sachpekidis in, Isak Magnusson ut