5 snabba från Ahlén efter U19-segern mot Talento Deportivo

25 januari, 2023 | Nyhet

Delvis nytt lag, två nya coacher, tufft läger i Spanien och truppinventering. Samtliga spelare (18) fick speltid. Mot den bakgrunden är det väl helt okej att Kalmar FF:s U19-lag/trupp kliver ut på en träningsplan i San Pedro del Pinatar och vinner mot ett ”Smålandslag” från den här regionen.
Första halvlek: 2-0 efter 20 minuter. Helt i sin ordning kopplat till hur det såg ut efter bara tio minuter. 1-0 fick KFF till skänks av Talento Deportivos målvakt Hugo Sotomayor. Tack och bock sa Leon Isa och tryckte in ledningsmålet.
Tvåan efter fin hörna, skarv på första stolpen till en helt ren Gustav Arvidsson på stolpe nummer två. Det var kontroll, struktur och redan här trötta talanger från Murcia-regionen. Men KFF kunde inte kapitalisera på det spelmässiga övertaget och omsätta det i heta målchanser. Två tidiga byten, Prica och Daniel Lagerlöf ut, störde rytmen, men 2-0 i paus var helt i sin ordning.
Andra halvlek: Ytterligare två byten i paus, två till i minut 57, samtidigt som spanjorerna valde att skifta hela sin förstauppställning till andra halvlek.
Det blev lite osynkat, otajmat, en del slarv och ett rejält kvalitetstapp efter paus.
Stefan Larsson och Johan Israelsson försökte trumma igång sitt gäng när det blev tydligt att spanjorerna trots en enkel reducering och möjlighet att ta sig in i matchen, tröttnade rejält. Slitna spelare, lite avsaknad av mod, en del passivitet. Då blir det så här. Samtidigt andra raka segern – och hur ofta vinner ett talangfullt Kalmar FF-lag på spansk mark?
Tendenser: Ambitionen att spela samma typ av fotboll som ska genomsyra hela verksamheten gick att se även om Stefan Larsson, Johan Israelsson och Henrik Bertilsson skruvade lite på mittfältsuppställningen och valde två sexor i ett 4-2-3-1-system (Henrik Jensen har så här långt valt en sexa) så var det samma struktur och speluppbyggnad som gällde. Vi får inte glömma att den här gruppen bara har varit i träning i drygt två veckor och spelade sin andra match på fem dagar och är i Spanien på läger med allt var det innebär. Gillar ambitionen i aktionerna, viljan och jobbet som ändå fanns på plats.
Utropstecken: Att William Andersson är en talang har jag hört från välunderrättad och välmeriterad källa. Och det var inte svårt att se. Andersson – en av två sexor – har den definierade auran av kvalitet i det han företar sig. Bekväm, lugn, med den där förmågan att vara välorienterad alldeles oavsett trafiken runt honom. Tycker också att Charles Svärdmyr kom in och Axel Lindahl-trampade på kanten (främst i första halvlek) när han ersatte Liam Prica efter bara fem minuter. Ville Nilsson, tia i den här matchen, är lite oortodox och ostrukturerad i vissa moment, men har en frejdighet och förmåga att ställa frågor när han attackerar centralt. Den här gången fattades det lite i beslutsfattandet. Det går väl att fixa till?
Mohamed Issack har en hel del i sin verktygslåda som är intressant.
Coachkommentar (Stefan Larsson): ”Lite som väntat. Nervöst inledningsvis. Grabbarna vill ju visa upp sig när staben och spelarna i a-truppen tittade på. Jag tycker vi kommer in i det efter tio minuter, sedan kanske det tar lite för långt tid att komma till avslutslägen som det fanns möjlighet till. Strukturen och ambitionen hos killarna var bra. I andra halvlek började vi tröttna lite, plus att vi gjorde många byten som påverkade”.
Så här spelade KFF (4-2-3-1): Oscar Bouyer (Dino Jakupovic 46) – Liam Prica (Charles Svärdmyr 5), Gustav Arvidsson, Filip Elfving, Olle Samuelsson (Albert Gefvert 57) – William Andersson, Daniel Lagerlöf (Maid Seferovic 25), Mohammed Issack (Markus Karlsson 57) – Ville Nilsson, Wilmer Andersson (Danilo Ireflod 46) – Leon Isa (Melvin Coudret 46).

Annons