80 minuter för Giga och Filip i Blågult

17 september, 2013 |

Giga Chkheidze och Filip Sachpekidis spelade hela matchen när P16/97-landslaget fick 1-1 mot Rumänien

På tisdagskvällen spelade det svenska P16/97-landslaget den första av två träningslandskamper med Rumänien på hemmaplan. Kvällens match slutade oavgjort 1-1 på Apalby IP i Västerås. Sveriges mål gjordes av Atosh Abdishakur Elmi, till vardags i AFK Linköping.

I den svenska startelvan fanns tre spelare från Kalmar FF uttagna. Men bara två kom till spel då Anton Maikkula insjuknade på morgonen och lämnade matchtruppen under förmiddagen. Istället fick Giga Chkheidze och Filip Sachpekidis representera KFF i den blågula tröjan och duon spelade hela matchen som slutade 1-1, efter 0-0 i halvtid.

Rumänien tog ledningen med 1-0 i den 69:e minuten, men de svenska spelarna visade hög moral och kämpade sig fram till kvittering 1-1 nio minuter senare genom inhopparen Atosh Abdishakur Elmi, som bara varit på planen i tre minuter. Han tog tillvara på en retur efter att Filip Sachpekidis så när överlistat den rumänske målvakten med en elgant lobb.

På torsdag väntar returmatch då lagen möts på Runevallen i Kungsör.