90 minuter för Arajuuri mot Lettland

3 juni, 2012 |

Paulus Arajuuri spelade hela matchen när Finland föll mot Lettland i Baltic Cup

Efter fredagens seger över Estland med 2-1 väntade under söndagseftermiddagen final för det finska A-landslaget mot Lettland i Baltic Cup. Finalen, som spelades i Vöru i Estland, blev en spännande tillställning där lettland drog det längsta strået och vann med 7-6 efter straffar.

Kalmar FF:s Paulus Arajuuri fick ingen speltid i semifinalen mot Estland men till dagens final fick han han förtroendet av förbundskaptenen Mixu Paatelainen i startelvan. Paulus spelade också hela matchen där Finland tog ledningen genom Toni Kolehmainen i den 52:e minuten. Glädjen blev dock kortvarig då Lettlands Edgars Gauracs skickade in kvitteringen två minuter senare.

Efter en mållös förlängning fick finalen avgöras på straffar där Lettland var starkast och kunde knipa finalsegern efter 7-6 (1-1, 0-0). Segermålet sköts av Vladislavs Kozlovs. Noterbart var att Paulus Arajjuri inte slog någon av de finska straffarna.