90 minuter för Berisha mot Slovenien

16 oktober, 2012 |

Etrit Berisha spelade hela matchen när Albanien vann med 1-0 mot Slovenien i VM-kvalet

Kalmar FF:s målvakt Etrit Berisha spelade hela kvällens A-landskamp när Albanien besegrade Slovenien med 1-0 hemma i Tirana i VM-kvalet. Hemmalagets Odise Roshi gjorde 1-0 på nick i den 36:e minuten och kvällens segern innebar att Albanien tog sin andra seger i VM-kvalet och klättrade upp till en tredje plats i grupp E bakom Schweiz och Norge.

Värt att notera var att Etrit Berisha endast suttit på bänken i de tidigare matcherna i VM-kvalet. Nästa samling för Albanien blir om drygt en månad när laget möter Kamerun i en vänskapslandskamp.

Jörgen Skjelvik satt hela matchen på bänken när Norges U21-landslag lite överraskande tog en plats till EM-slutspelet i Israel nästa år. Detta efter seger mot Frankrike med 5-3 hemma i Drammen. Norge vann dubbelmötet med sammanlagt 5-4 och blev ikväll alltså för klara för EM-slutspelet.

Ludvig Öhman fanns tyvärr inte med i matchtruppen när det svenska U21-landslaget ställdes mot italien inför 6453 åskådare på Guldfågeln Arena i kalmar. Sverige var tvungna att hämta upp ett 0-1-underläge från det första mötet i Pescara, men efter en händelserik andra halvlek tog Italien en plats i EM-slutspelet efter ny seger 3-2 och totalt 4-2.

Mikael Ishak och Oscar Hiljemark blev svenska målskyttar och förre detta Kalmar FF-spelaren Mattias Johansson spelade hela kvällens landskamp.