90 minuter för Etrit Berisha

7 juni, 2013 |

Under fredagskvällen var tre KFF-spelare igång med landslagsspel ute i Europa

Under fredagskvällen var tre KFF-spelare igång med landslagsspel ute i Europa. Etrit Berisha och Paulus Arajuuri VM-kvalade med Albanien respektive Finland och Melker Hallberg med Sveriges P19-landslag i Elite Round.

Först ut var Melker Hallberg som är iväg i Österrike för spel i EM-kvalets Elite Round. I onsdags föll Sverige mot Frankrike med 3-0 i den inledande gruppmatchen och ikväll stod värdlandet Österrike för motståndet. Tyvärr fick P19-landslaget inkassera sitt andra raka nederlag efter ny 3-0-förlust på Sport- und Freizeitzentrum i Traiskirchen och stor matchvinnare blev hemmalagets Marcel Sabitzer som svarade för alla målen.

Mot Frankrike spelade Melker Hallberg 90 minuter ute till vänster på det svenska mittfältet. Idag blev nya 90 minuter för Hallberg som fick ta steget in på mitten i en svensk 4-4-1-1-uppställning.

För P19-landslaget är nu drömmen om en EM-plats ute och Blågult avslutar Elite Round med match mot Bosnien-Hercegovina på måndag. Österrike spelar ren gruppfinal mot Frankrike i den tredje och avslutande omgången där en plats i sommarens EM-slutspel i Litauen ligger i potten.

Paulus Arajuuri är iväg med det finska A-landslaget som i VM-kvalet ställs mot Vitryssland i ett dubbelmöte. Det första mötet spelades ikväll på Olympiastadion i Helsingfors och Finland vann med 1-0 efter ett självmål av Sergei Veremko.

Paulus Arajuuri fanns med i matchtruppen men fick inte någon speltid i matchen. För Finland väntar nu resa till Gomel och returmatch på tisdagkväll.

Sist ut ikväll var Etrit Berisha som vaktade målet när Albanien spelade oavgjort mot Norge i VM-kvalet. Matchen i Tirana slutade 1-1 efter att hemmalaget haft ledningen i halvtid. Norges kvittering kom tre minuter före full tid.

I och med en poäng för Albaninen tog sig laget upp på en andraplats i Grupp E och nästa match för Albanien i VM-kvalet spelas 6 september borta mot Slovenien.