90 minuter för Ramhorn i Istanbul

5 september, 2013 |

Johan och Sebastian Ramhorn spelade hela matchen när P17-landslaget fick 1-1 mot Irak i Istanbul

Det svenska P17-landslaget befinner sig i Turkiet på ett läger för två träningslandskamper mot Irak.

I kväll spelade laget den första landskampen som slutade oavgjort 1-1 på en träningsplan utanför nationalarenan Atatürk Olimpiyat Stadi. Svensk målskytt blev Gustav Engvall, till vardags i IFK Göteborg.

kalmar FF:s Johan och Sebastian Ramhorn spelade hela kvällens landskamp, där Johan spelade högerback och Sebastian vänsterback i en svensk 4-4-2-formation.

Efter en mållös första halvlek tog Sverige ledningen i inledningen på den andra genom Gustav Engvall, till vardags i IFK Göteborg. Den svenska ledningen varade tyvärr inte länge då Irak kvitterade i den 59:e minuten genom Bashar Rasen som hittade rätt bakom den svenska målvakten Hampus Strömgren (Mjällby AIF).

– Ingen topprestation av oss men samtidigt känns det OK. En ganska tät match. De är tekniskt skickliga individuellt, spelar med hög fart och är väldigt beslutsamma i allt de gör. De är trygga med bollen. Vi har sett dem en del men får nog justera lite i vad vi gör, sa förbundskaptenen Roland Larsson till svenskfotboll.se efter kvällens landskamp.

Lagen möts återigen på söndag, sannolikt även då i Istanbul. Sverige låg ursprungligen i Kocaeli men har hittat bättre förutsättningar i Istanbul dit man flyttade under onsdagen.