90 minuter för Sjöstedt i Joensuu

5 september, 2011 |

Rasmus Sjöstedt spelade hela matchen när P19/92-landslaget spelade 0-0 mot Finland

Efter en övertygande 3-0-seger i lördags bjöd Finland på en betydligt jämnare match när P19/92-landslaget spelade 0-0 i den andra matchen i finska Joenssu. Kalmar FF:s försvarsspelare Rasmus Sjöstedt, som fick åtta minuter senast, fick förtroendet av förbundskaptenen Claes Ericsson i den svenska startelvan och spelade hela matchen.

Finland var annars närmast seger efter bland annat en ribbträff i första halvlek och ett missat friläge i andra halvlek. Sveriges första halvlek var annat än bra men laget lyfte sig efter paus i en landskamp som i stort sett var befriad från målchanser. Det positiva var att blågult höll nollan för andra matchen i rad där Ericsson hyllade försvarsspelet samt målvaktsspelet.

Matchen var den sista ungdomslandskampen för 92:orna. Nästa steg är U21 vars nästa kull blir med 92:or och 93:or.

Dagens möte räknades som officiell landskamp, till skillnad från den inofficiella landskampen i lördags där Sverige hade två överåriga spelare med i laget. Dessa två, Kalmar FF.s Ludvig Öhman och Brommapojkarnas Tim Björkström, deltog inte idag utan såg matchen från läktaren.