90 minuter för Söderqvist i svensk seger

9 augusti, 2011 |

P18/93-landslaget besegrade Finland med 2-1 i Uleåborg

Kalmar FF:s Måns Söderqvist spelade hela kvällens träningslandskamp när P18/93-landslaget besegrade Finland med 2-1 i Uleåborg.

Söderqvist, som opererade på det svenska innermittfältet, noterade också för en assist till 2-0-målet som gjordes i den 88:e minuten genom Örebro SK:s Karl Holmberg. Mikael Ishak (Assyriska FF) gjorde Sveriges inledande mål på straff i första halvlek. Finland reducerade till 1-2 på övertid i en match där förbundskaptenen Tomas Turessom gav fem debutanter chansen i matchen, varav tre stycken i startelvan.

– Det var väl inget fantastiskt fotbollsgodis vi bjöd på men ett bra resultat. Det blev lite Finnkamp idag, men vi spelar på resultatet och vinner. Det är viktigt att vi börjar klara av det nu med tanke på EM-kvalet i höst, säger förbundskapten Tomas Turesson till svenskfotboll.se.

Kvällens träningslandskamp var den första av två mot Finland. På torsdag väntar returmöte och även den matchen kommer att spelas på Raatti Stadion i Uleåborg med avspark vid lunchtid (11:00 svensk tid).