90 minuter för Söderqvist mot Finland

6 september, 2012 |

Måns Söderqvist spelade hela matchen när Sverige fick oavgjort 1-1 mot Finland på hemmaplan

Under torsdagen spelade Sveriges P19/93-landslaget en vänskapslandslag mot Finland på Midgårdsvallen i Mästa. Matchen slutade oavgjort 1-1 efter sen svensk kvittering genom Karl Holmberg.

I tisdag besegrades Finland med 2-1 på Studenternas IP i Uppsala och Kalmar FF:s bidrag i den svenska truppen Måns Söderqvist spelade då 73 minuter. I dagens returmatch nför 371 åskådare på Midgårdsvallen i Mästa spelade Måns Söderqvist hela matchen på det svenska mittfältet i en match där Sverige dominerade spelmässigt utan att skapa alltför mycket chanser.

Finland tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Lum Rexhepi. I den andra halvleken parkerade Finland bussen i straffområdet och det såg ut att hålla ända fram till seger. Men Sverige gav allt framåt och i den 84:e minuten gav det utdelning när Karl Holmberg, till vardags i Örebro SK, kunde skicka in kvitteringen 1-1 som också blev slutresultatet.

Matcherna mot Finland är för övrigt de sista ungdomslandskamperna för den här årskullen. Nu ska de här killarna i framtiden ta upp kampen om en plats i U21-landslaget.