Ahlén intervjuar Erik Israelsson: ”Jag har operationstid bokad på onsdag”

13 mars, 2021 | Nyhet

Tabletter, rehabilitering, tester, undersökningar, bakslag, kortisonsprutor, nya tester.
Men samma problem finns kvar: smärtan.
På söndag åker Erik Israelsson till München för undersökning och en högst trolig operation.
– Vi har gjort precis allt vi kunnat, men nu går det inte längre.
Erik Israelsson har hela tiden hoppats kunna undvika operation, att problemen skulle försvinna med insatser som gjorts.
– Det har varit så oklart, diffust, och omöjligt att få en riktig diagnos. Det generella man pratar om är att det finns en svaghet i bukmuskulaturen kontra benstyrkan på fotbollsspelare och att det framkallar en svaghet i området.
Exakt det besked Israelsson fick efter en undersökning i Göteborg.
När problemet fanns kvar blev sprutor nästa steg.
För några veckor sedan fick han två kortisonsprutor på en klinik i Malmö.
– Jag har kunnat köra på under den senaste tiden, men smärtan har funnits kvar.
Så sent som igår fanns mittfältaren med på planen när truppen spelade internmatch på Gasten, 3×30 minuter, men tvingades kliva av med cirka tio minuter kvar.
– Tyvärr yttrade sig en ny smärta. Vad det betyder får jag väl se på undersökningen nu på måndag.
Erik Israelsson är inställd på operation och en gång för alla få ordning på ett problem som hållit honom utanför spel i vår och som tvingade honom att spela på tabletter under hela hösten 2020.
– Problemet började i september. Då fungerade det ändå att spela och tanken var att jag skulle få nödvändig vila efter kvalmatcherna mot Jönköping Södra, mjukstarta i januari. Istället var smärtan mer omfattande när jag började träna igen.
Vad räknar du med för rehabiliteringstid?
– 10 till 20 dagar och då ska jag kunna vara inne i fullt matchspel. Operaras jag på onsdag är tanken att jag ska jogga lätt två dagar senare. Värre än så är det inte.
Lugnande besked och det finns en viss rutin på just den här operationen och dess följder i Kalmar FF. Lars Cramer, Etrit Berisha, Nenad Djordjevic och Henrik Löfkvist har alla varit i München och gjort ingreppet.
Sugen på att spela match?
– Inte just nu kanske, men om några veckor, ja. Som skadad och i rehabilitering blir man exkluderad. Utanför kollektiv träning och matcher. Med ny tränare, nytt sätt att spela vill man vara med från början, hjälpa till och bidra. Känslan är ändå bra när vi tagit det här steget.
När Erik Israelsson åker till München förflyttar sig resten av truppen (spelare och ledare) bara ett par mil österut för ett tre dagar långt mini-läger på Ekerum. Ankomst efter lunch på måndag, två övernattningar och hemresa onsdag.
– Det är långa dagar på Guldfågeln Arena och jag tror det är rätt skönt att få byta miljö. Från början var tanken att vi skulle åka till Skåne. Men vi var på Ekerum förra hösten under några dagar och det fungerade väldigt bra och var mycket uppskattat bland spelarna, säger sportchefen Jörgen Petersson.
Miljön är corona-anpassad. Spelare och ledare bor och äter avskilt, lever i sin egen bubbla.
Hur hanterar ni ”dötiden?”
– Är rätt säker på att Henke (Rydström) fyller den, haha. Samtidigt ska man inte underskatta att få träffas utan att göra något, sitta och snacka skit helt enkelt.
Det betyder också att passet måndag eftermiddag blir det första på gräs för året.
– Vi tittar också möjligheten att spela matchen mot Mjällby nästa helg på Fredriksskans. Allt hänger på vädret.

Annons