13 a-lagsmatcher på tre säsonger.
För en 19, 20- eller 21-årig talang skulle det kunna vara okej.
Johan Stenmark vill ha mer.
22-åringen (han fyller i dag) kommer till intervjun i tid, nyduschad efter ett tufft styrkepass i gymmet som han den här dagen delat med Hampus Svensson, utlånad till Oskarshamns AIK den här säsongen, även han skadad.
Mittbacken är i en miljö som han varit i alldeles för länge och för ofta.
Väldigt mycket av Johan Stenmarks karriär har handlat om skador; tunga skador, operationer och långa rehabiliteringsperioder.
Vi som såg den här Kalmar Södra-fostrade talangen ta för sig i allsvenskan under hösten 2018 kunde konstatera två saker: här har Kalmar FF en blivande ledare och kulturbärare. Så övertygande var han när Henrik Rydström skickade in honom tillsammans med Viktor Elm mot Malmö FF, på det som då hette Swedbank Arena. Resultatmässigt gick det sådär. MFF vann med 4-0, men unge Stenmark visade ändå tillräckligt för att avsluta säsongen med ytterligare sju starter.
Här såg till och med ett otränat fotbollsöga att det fanns något att bygga på och med rätt hygglig försäljningspotential.
Då hade han ändå missat hela säsongen 2017 med ett avslitet ledband i knät och inte lyckats övertyga Nanne Bergstrand under våren att han var en startspelare.
I slutet av mars 2019 åkte han med U21-landslaget till Marbella för en försäsongsmatch och där kom nästa smäll – ett sargat ledband i knät som återigen krävde operation och lång konvalescens.
Då hade han ändå hunnit övertyga Magnus Pehrsson tillräckligt mycket för att få 556 försäsongsminuter. Bara åtta andra spelare fick fler.
Istället blev det en ny säsong utan matcher i a-laget.
Stenmark gjorde om samma procedur som två år innan; körde sin rehabilitering målmedvetet och med ambition att slå sig in i en Nanne Bergstrand-tränad elva 2020.
Det gick sådär.
Johan Stenmark samlade på sig fyra matcher från start plus ett inhopp under september och oktober – 90 minuter i tur och ordning mot Malmö FF, Varberg, Göteborg och utbytt efter 47 minuter på Borås Arena mot Elfsborg. Under säsongens fem sista matcher saknades han i truppen.
– Det handlade väl om konkurrens antar jag. Vi pratade inte så mycket om det.
Stenmark rycker på axlarna.
Konkurrens fanns. Initialt kunde Bergstrand välja mellan Viktor Elm, Fidan Aliti och Henrik Löfkvist. Men Löfkvist försvann med en långtidsskada, Aliti lånades ut till FC Zürich. Då värvades Douglas Bergqvist, Piotr Johansson konverterades till mittback och Emin Nouri fick speltid.
– Tråkigt förstås och självklart funderade jag en del, men det kommer man inte så långt med. Det är bara att träna på, köra sitt race och hoppas att det lönar sig.
Kontraktet gick ut vid årsskiftet och föreningen visade att man även fortsättningsvis trodde på sin egen akademiutbildade mittback. Ett nytt flerårsavtal är signerat.
– När vi började prata kändes det positivt och för mig var det helrätt att fortsätta i Kalmar FF.
Du har varit långtidsskadad under flera perioder. Åkt på två rejäla smällar på ganska kort tid. Hur har du kunnat motivera dig själv?
– Jag ska inte hymla. Det har varit tufft. Samtidigt, hur mycket man än tänker så handlar det om två val och jag älskar att spela fotboll. Så det har varit ganska enkelt.
– Stöd har jag fått från familj och vänner, men du måste själv ha drivet, veta vad du vill, tänka framåt. Jobbiga perioder kommer under en karriär, det är oundvikligt, det gäller bara att veta hur man ska hantera det. Vill man något måste man jobba för det.
Johan Stenmark gick in i 2021 med nytt kontrakt och en tränare som han lärde känna på akademin (U17 och U19) och som satsade på honom den där hösten för drygt två år sedan.
Henrik Rydströms filosofi verkar vara något som passar bra.
– Det är spännande, en omstart och ett spel som passar mig och där jag förhoppningsvis kan prestera på en bra nivå.
Det har varit några jobbiga säsonger för Kalmar FF men du verkar positiv?
– Jag tycker det finns goda förutsättningar. Det är väldigt tydligt hur vi ska spela, det är bra energi och vi vill verkligen göra något bättre.
Är kraven på er innerbackar annorlunda?
– Ja, framför allt när vi har bollen. Vi ska styra spelet mer, våga mer i passningsspelet, ta fram boll, undvika att skicka långt. Attraktiv fotboll som är svårare, men utvecklande.
Målsättningen för den nyblivne 22-åringen är enkel: han vill ta sig in i startelvan, spela allsvensk fotboll regelbundet.
Så här långt har Kalmar FF spelat fyra träningsmatcher. Johan Stenmark har saknats vid samtliga tillfällen. Efter två veckor i kollektiv träning fick han en reaktion i knät och har tillbringat den senaste veckorna i gymmet. Han är optimistisk, säger att det känns bättre för varje dag och att det är smartare att ta höjd i säkerhetstänket nu för att undvika framtida problem. Stenmark har som alla spelare en optimistisk inställning till rehabiliteringstider och möjligheter att vara tillbaka i spel.
Jag rådfrågade sjukgymnasten Thomas Johansson för en hyggligt exakt tidsplan.
– Just nu kör Johan ett specialanpassat styrkeprogram med avsikt att göra honom starkare för att i förlängningen tåla träning bättre. Vi vill inte ta några risker och vi kör det här programmet för att komma in i full träning snabbare.
Hur ser den prognosen ut?
– Planen är att han ska vara tillbaka i kollektiv träning om tre till fyra veckor och i spel någon gång i april.
Att Johan Stenmark ser belöningen framför sig lite tidigare än föreningens sjukgymnast är inget konstigt. Ingen fotbollsspelare älskar rehabträning. Att befinna sig i den miljön kan föda onödigt jobbiga tankar.
Är du orolig för bakslag?
– Det går inte att tänka så. Det som händer, det händer.