Ahlén möter nyförvärven – Arvin Davoudi-Kia

24 mars, 2023 | Nyhet

Uppflyttad till P19-truppen i december förra året.
Ett nytt kontrakt att ta ställning till.
Då väljer Arvin Davoudi-Kia att lämna Malmö FF för Kalmar FF och en plats i a-truppen.
Att välja väg, staka ut en framtid, tänka strategiskt för att optimera sina chanser att leva drömmen är det många fotbollsspelare som gör.
Arvin Davidou-Kia har precis fyllt 17 år.
Nu ska han lämna mamma och pappa, släkt och vänner, byta stad, förening och skola.
– Det ska nog gå bra, inga problem. En utmaning så klart, men beslutet är välgrundat och jag ser fram mot den här utmaningen. Mamma och pappa förstår och stöttar mig hela vägen. Det här var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Speciellt med en förening som Kalmar FF. Nu är det bara att köra.
Arvin Davidou-Kia ler.
Han gör det ofta under samtalet och det är stundtals svårt att ta in åldern, 17 år (han fyllde i februari), när han uttrycker sig. Mogen är det första jag tänker på.
Han flyttar inte till östkusten, Kalmar FF och tror att det är räkmacka bara för att han belönats med ett kontrakt över fyra år.
– Jag vet att tempot och intensiteten kommer att vara högre än vad jag är van vid. Men jag har kört hårt under försäsongen för att komma väl förberedd, både fysiskt och mentalt. För mig handlar det om att växa in i nivån och miljön. Ett kontrakt på fyra skänker trygghet.
Skånepågen med iranska rötter har medvetet eller omedvetet förberett sig för ett sånt här scenario då han valde att inte skriva på ett avtal som han erbjöds på sensommaren förra året. Han ville se om det dök upp något intressant med vetskapen om att det fanns ett kontrakt på bordet.
Hade du kört fast i Malmö?
– Nej, absolut inte. MFF är också en väldigt fin förening som tar hand om sina akademispelare på ett bra sätt. Träningen är också väldigt bra. Att ta nästa steg i Malmö FF är inte lätt. Avståndet mellan akademi och a-trupp är lite längre. Det är något jag funderat på samtidigt som jag känt mig mogen att göra det här.
Är det anledningen till varför du är i Kalmar?
– Den korta vägen? Inte bara. Utmaningen är spännande och jag kommer till en förening som spelar en attraktiv fotboll som passar mig och min spelstil. Plus att jag känner många i KFF. Johan Israelsson är en kanontränare som jag har i P17-landslaget. Jag har varit på landslagssamlingar med William Andersson, Liam Prica och Ali Zaher. Jag känner Isak Bjerkebo lite, så jag kommer inte hit som någon främling utan kontakter. Det gör det hela betydligt enklare och känns tryggt.
Arvin Davidou-Kia började spela fotboll i BK Olympic. Flyttade redan som tolvåring till stora, mäktiga Malmö FF och har gått från P12 till P19 och fått sin utbildning i landets bästa akademi.
Kalmar FF har på kort tid plockat in två unga, lovande ytterbackar med allsvensk potential. I första hand som komplement till Axel Lindahl och David Olafsson. Arash Motaraghebjafarpour som presenterades i onsdags är etablerad på seniornivå, kan spela på på flera positioner och användbar från start.
Arvin Davidou-Kia har av förklarliga en längre startsträcka men fyller också ett hål som uppstått i truppen.
– Det fanns planer på att låna ut Sebastian Nilsson för att ge honom speltid. När han blev skadad så har vi skyndat på processen, säger scouten Peter Swärdh.
Precis som med Isak Bjerkebo förra säsongen så fick KFF hintar om att en övergång skulle vara möjlig med tanke på kontraktsläget.
– Johan Israelsson har bra koll på Arvin. Både som spelare och människa. Vi har generellt bra koll på 06-generationen från sommaren 2021 och framåt för rekryteringen till vår egen akademi. Arvin fanns redan i pipelinen.
Beskriv hans färdigheter?
– Väldigt fin vänsterfot. Duktig på att lösa trånga situationer, fyller på bra offensivt med fina inspel och försvarar bra en mot en.
Vad blir den största utmaningen för honom?
– Övergången till seniorfotboll. Hur kommer han klara mängden träning, intensiteten, för det är ingen automatik. Chansen är dock större om du kommer från akademin i Malmö FF med tanke på träningsbakgrund. Plus att han ska hantera sin skolgång.
På fredag, under Kalmar FF:s mini-läger på Ekerum, tränar han med sin nya förening för första gången.
– Spännande? Absolut. Jag är extremt taggad och sugen.

FAKTA
Arvin Davoudi-Kia

Född: 11 februari 2006 i Malmö.
Familj: Mamma och pappa.
Klubbar i karriären: BK Olympic, Malmö FF.
Position: Vänsterback.
Landskamper: Tolv (P15 och P17). Spelade EM-kval under 2022. Senaste blågula insatsen: Norge i februari (Alicante).

FAKTA
Kalmar FF-spelare födda på 2000-talet i a-truppen

2000: Carl Gustafsson
2001: Johan Karlsson, Kevin Jensen
2002: Noah Shamoun
2003: Elias Olsson, Arash Motaraghebjafarpour, Isak Bjerkebo, Sebastian Nilsson
2004: Rony Jansson, Isak Vidjeskog
2005: Casper Andersson
2006: Arvin Davoudi-Kia

Annons