Ahlén möter nyförvärven – Kevin Jensen: ”Det är inte nu jag ska tjäna pengar.”

29 januari, 2022 | Nyhet

A-lagsdebut som 15-åring där han blev tvåmålsskytt i en DM-match.
Första matchen i superettan i april 2018, 16 år gammal.
Nu vill Kevin Jensen ta nästa steg.
– Planen var att spela allsvenskt 2022 – och då hamnade jag här.
Han känner sig mogen.
– Ja, efter två år i division 1 och ett år superettan känns det så. Jag flyttades upp i a-truppen som 15-åring, mest för att se och lära. Det blev två år där jag fick träna och utvecklas. En pojke bland män som fick jobba med fysiken. Det gynnade mig när jag skulle in och spela som 18-åring. Jag visste vad det handlade om och en anledning till att det gick så bra direkt.
Landskrona BoIS har visat sig vara en god leverantör av talangfulla spelare till allsvenskan de senaste åren.
Adi Nalic och Ismael Diawara (Malmö FF), Rasmus Alm och Jacob Ondrejka (Elfsborg), Filip Olsson och Patrick Nwadike (Sirius), Sulman Almadjed (Helsingborg) samt Jensen är ett gäng som passerat eller fått sin utbildning på Skånes västkust.
– Jag blev upptäckt som 12-åring hemma i Billeberga och valde att flytta till BoIS. Föreningen har börjat göra rätt saker efter flera dåliga år och jobbar lokalt för att hitta talanger och det är skönt att se.
Kevin Jensen förklarar sin snabba resa med att han fick jobba i det tysta, fokusera på sin egen utveckling i egen takt.
15 år och a-lagsdebut. Vad levde du på då? Knappast fysiken.
– En Duracell-kanin som hela tiden ville utmana. Jag sprang kopiöst. Skulle vara överallt. Tränarna var på mig om det där: ”Du behöver inte vara uppe på max hela tiden. Det är helt okej att gå ner till 70 procent och sen växla upp.”
Har du förfinat det där nu?
– Det tror jag. Det är väl en mognadsgrej. Men det kan säkert bli bättre.
Kevin Jensen verkar ha kanaliserat sin energi på ett bra sätt.
Han fick sitt stora genombrott 2019. Åtta mål på 25 matcher i division 1 södra och Årets talang i ettan. Året efter – sju mål på 26 matcher. På nytt nominerad till Årets talang, men besegrad av en nybliven lagkamrat – Noah Shamoun, då i Assyriska IK.
Landskrona tog steget upp och spelade en attraktiv och framgångsrik fotboll under våren 2021. Kevin Jensen hanterade steget på ett väldigt bra sätt och intresset tog fart. Sex mål och fem assist och född 2001, är siffror som kan göra allsvenska scouter löddriga av förtjusning. Dessutom hade Kevin Jensen ett kontrakt som gick ut.
– Det konkreta intresset kom under sommaren, när jag hunnit visa upp sig i superettan. Hela laget hade en fin vår och då syns man lite mer som individ.
Kalmar FF var en av flera som visade intresse. Jensen nämner inga andra lag, men säger att det fanns alternativ att ta ställning till.
– Jag träffade Jörgen Petersson, Henrik Rydström, Peter Swärdh, som jag kände sedan tidigare, på Lilla Torg i Malmö när Kalmar hade ett miniläger där och fick en första koll och en uppfattning om verksamheten.
KFF-trion var uppenbarligen bra på att sälja in föreningen. När Kevin Jensen tog beslut så blev det en flytt till Småland.
– Jag hade en bra dialog med mina agenter Martin Dahlin och Jonas Wirmola och vi delade uppfattningen att det var ett bra steg, goda förutsättningar till utveckling och speltid i Kalmar FF. Speltid är det absolut viktigaste i min utveckling. Lönen är helt ointressant just nu. Det är inte nu jag ska tjäna pengar.
– Fotbollen som spelas här kommer att passa mig. Det såg verkligen bra ut under förra säsongen.
Målmedvetenheten har funnits länge. Först bara som drömmar om topp 5-ligor, över tid mer realistiska mål, eller steg som han väljer att kalla det. 20-åringen har alltid vetat vad han vill, vad som måste göras, och i vilken ordning. Så det har varit mer när än om. Mentalt redo för att flytta har Kevin Jensen varit länge.
För första gången får han spela fotboll på heltid. Lagerarbetet är ett minne blott.
– Jobbstart vid sex, slut vid tre, träning fyra och hemma igen vid halv sju. Jag vek påsar åtta timmar om dagen. En bra erfarenhet, kanske inte så optimalt för en fotbollssatsning, men nu värdesätter jag den här chansen. Istället för att gå till lagret så kör man ett styrkepass på morgonen.
Platsen efter Nils Fröling är ledig. Jensen och gamle Årets Talang-polaren Noah Shamoun är väl i första hand pretendenter till att starta längst ut till vänster.
– Höger går bra också. Vänsterfoten är helt okej, men helst vänster, så det går att vika in från kanten.
Det är ett steg upp. Känner du av det?
– Rasmus (Elm) och jag pratade om just det. Man har gått från ett tempo i Landskrona som kändes lite för långsamt till att känna att man just nu är lite efter i Kalmar. Skönt på ett sätt, annars hade det varit konstigt. Jag missade en vecka när jag satt i karantän hemma när min flickvän fick covid.
Kan du konkretisera skillnaderna?
– Allt är mycket intensivare: bolltempo, överflyttningar, presspel och aktioner. Ett snäpp upp, helt klart.
Kan du ge en bild av dig själv som spelare?
– Explosiv, en sprint på 15-20 meter brukar jag vinna. Jag gillar att skapa och sätta upp mina medspelare i lägen och är rätt bra avslutare. Där har jag ganska bra statistik.

FAKTA
Namn: Kevin Jensen.
Född: 15 juni 2001.
Position: Anfallare/mittfältare.
Klubbar i karriären: Billeberga GIF – 2013, Landskrona BoIS 2013-2021.
Landskamper: Sverige U17 (3), U19 (4), U20 (2).
Familj: Flickvän, mamma och pappa, storasyster och lillebror.

Annons