Ahlén möter Oliver Berg

4 mars, 2022 | Nyhet

Oliver Berg har bestämt sig.
Han blir kvar i Kalmar FF över 2023.
Först Calle Gustafsson – och nu den norske succéspelaren.
Sportchefen Jörgen Petersson jobbar hårt för att säkerställa en bra trupp över tid.
Båda nyckelspelare 2021 och bosmanspelare efter den allsvenska säsong som startar om ganska exakt en månad.
– Jag trivs väldigt bra här. Här finns ett projekt jag tror på och som stimulerar min fotbollshjärna, om man kan kalla det så. Jag vill vara kvar och jobba med den här gruppen, säger Oliver Berg.
Berg har som många andra i Kalmar FF-truppen saknats på grund av corona den senaste veckan. Han missade matchen mot Sylvia senast och gjorde sitt första pass i torsdags.
– I går kändes det som om jag hade inflammation i båda fotlederna, i dag var jag bara seg. Vi får se hur det känns på söndag.
Hur sjuk har du varit?
– Jag trodde jag skulle kunna spela i söndags, men blev helt utslagen, kom inte ur sängen under helgen. Extrem huvudvärk och ont i ryggen. Jag vill inte tänka på hur det skulle vara om jag inte haft två doser i mig.
Att du blir kvar över 2023 är väl glädjande nyheter?
– Jag hoppas det. Möjligheten att gå som bosman efter säsongen fanns som ett alternativ. Nu finns inte den möjligheten längre.
Oliver Berg skrev på ett kontrakt över tre år när han anslöt från Gif Sundsvall. I kontraktet fanns en klausul som gjorde det möjligt att säga upp optionen för säsongen 2023, vilket han också gjorde efter förra säsongen.
Det fanns ytterligare tre spelare i samma situation: Jonathan Ring, Sebastian Ring och Douglas Bergqvist att hantera för Jörgen Petersson.
– I det sammanhanget misslyckades vi. Det var tvärstopp i förhandlingarna. Samtliga valde att lämna. Oliver blir den första att bryta den barriären, vilket vi är extremt glada för. Nu har vi ett rent kontrakt som sträcker sig över 2023, säger Petersson.
Hur har ni resonerat?
– Oliver gjorde tidigt ett starkt intryck. Hans karaktär, viljan att vara med och driva andra. Hans professionalitet i alla delar, plus effekten fotbollsmässigt. Därför har det varit prio att försöka lösa det här så snabbt som möjligt. Vi har jobbat oerhört hårt för att lösa det här som i praktiken är en förlängning med tanke på hans möjligheter att agera efter den här säsongen.
– Det är viktigt för oss att försöka ha avtal med spelare som påverkar oss mest. Dit hör Oliver. Med Calle och Olivers signaturer skickar vi en tydlig signal, samtidigt blir det ett viktigt besked till tränarstaben som får möjlighet att använda dem över tid.
Oliver Berg gjorde stort avtryck under sitt första år i Kalmar FF.
Han blev omgående det centrala navet, oavsett om han spelade falsk nia eller som spets på ett tremanna-mittfält med Calle Gustafsson och Romario.
Hans samarbete med Jonathan Ring sticker ut.
Tillsammans fixade duon 34 poäng, fördelat på: Berg – 12+5, Ring 8+9.
Tog det lång tid för dig att bestämma dig?
– Egentligen inte, men som i många förhandlingar uppstår små misstag, men när vi väl blev konkreta gick det hyggligt snabbt, säger Berg.
Dina tankar om det?
– Jag tycker att allt sånt där är jobbigt. Jag villa ju bara spela fotboll, lämna över och så får det lösa sig på bästa sätt. Det var en del snack, agenter som hörde av sig, en del klubbar och det är lätt att bli lite lost i det där.
Hur känns det nu?
– Skönt. En otrolig lättnad att allt är klart. Nu ser alla att jag bli kvar och kör.
Viktigt med lugn och ro?
– Ja, för man tror ju man tacklar det bättre än vad man gör. Lätt att dras med och det var en period där jag kände att allt inte stämde.
När var det?
– Jag satt hemma i en månad och funderade på detaljer att förbättra mig inför 2022. Du tänker, vrider och vänder och när jag kom tillbaka i januari var det en enda sörja i huvudet. Det var som om att börja om på noll. Jag blev frustrerad på mig själv och omgivningen. Henke och Rasmus hjälpte mig där. En anledning till varför jag är tacksam för att vara här.
Varför blev det så?
– Det är väl ambitionsnivån. Vi fick in många nya spelare och man tror det ska fungera från start. Men så enkelt är det inte.
Oliver Berg tror inte att det här ”corona-hacket” ska påverka över tid.
– En liten omstart kommer att krävas. Systemet behöver starta om i viss mån och vi får se hur det påverkar oss på söndag.
– Vi får försöka hålla ihop det på ett hyggligt sätt. Sen brukar det gå att hitta vägar fram även om inte kroppen är på topp. Sirius måste ju vinna. Det ger oss en liten marginal.

Annons