Alex Mortensen skriver flerårsavtal med Kalmar FF

15 december, 2020 | Nyhet

18-årige Alex Mortensen har idag skrivit på ett flerårsavtal med Kalmar FF.

– Det är en stor dag och det är det här man har kämpat för sedan man var liten. Nu börjar min resa och jag kommer jobba stenhårt för att vara med och göra skillnad, säger Alex Mortensen.

Du gjorde nio mål sista sex matcherna i Kalmar FF:s U19-lag och fick göra A-lagsdebut i Svenska Cupen under hösten.
Vad säger du om din egen prestation under året?
– Jag är väldigt nöjd. Framförallt med min utveckling där jag känner att jag tagit steg framåt och blivit bättre som fotbollsspelare. Effektiviteten framför mål, lugnet med bollen och min blick för spelet är de delar jag utvecklat mest under året. Jag har även jobbat med de mentala bitarna vilket har hjälpt mig att ta steg framåt. Där vill jag tacka Tord som har funnits som ett viktigt hjälpmedel för oss spelare i Kalmar FF.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Det är en spelare med enormt stark drivkraft till att vilja bli bättre. Det tar honom hela tiden framåt i sin utveckling. Han är snabb, oerhört löpstark och en bra poängspelare. Under året fick han även göra sin A-lagsdebut mot Asarum i Svenska Cupen där han spelade fram Geir André Herrem till ett av målen.

Annons