”Alla lagkamrater har tagit emot mig på ett väldigt bra sätt”

16 augusti, 2016 |

Det estländska nyförvärvet Henri Anier fick göra sin debut senast mot Malmö FF. Vi tog ett kort snack med Henri för att se hur han upplevt första tiden i Kalmar. 

Du gjorde debut för Kalmar FF i söndags mot Malmö FF. Hur tycker du det kändes för laget och för egen del efter matchen?

Det estländska nyförvärvet Henri Anier fick göra sin debut senast mot Malmö FF. Vi tog ett kort snack med Henri för att se hur han upplevt första tiden i Kalmar. 

Du gjorde debut för Kalmar FF i söndags mot Malmö FF. Hur tycker du det kändes för laget och för egen del efter matchen?
– Det kändes bra och jag gillar hur vi uppträdde under matchen. Vi kändes farliga när vi attackerade och vi försvarade oss väl. Tyvärr så släpper vi in ett mål i slutet men överlag tycker jag vi gjorde bra ifrån oss. Om jag ska se till min egen insats så kändes det bra och jag är glad att fick göra min debut för Kalmar FF. Det är ganska självklart att jag behöver mer tid för att bli mer ihopspelt med mina lagkamrater då jag varit här mindre än en vecka, men jag kan känna att det blir bättre för varje träning. 

Ni spelar 1-1 mot Malmö FF efter en sen kvittering i 86e minuten. Kände ni er nöjda med en poäng eller hur var stämningen i gruppen direkt efter slutsignalen? 
– Det är alltid jobbigt att gå av planen med känslan att vi var så nära att ta en viktig 3-poängare. Så det var verkligen speciella känslor inom laget efter matchen. Samtidigt, överlag så visade vi upp en väldigt bra fotboll och laget vet om det, så det enda vi kan göra är att ta det vidare därifrån. 

Du har varit i Kalmar i mindre än en vecka, vad kan du säga om din första tid i klubben? Vad är dina intryck så här långt av föreningen? 
– Ja, allting jag har sett hittills har jag tyckt om. Staden är liten men väldigt trevlig. Alla människor som fint runt omkring mig är väldigt vänliga. Alla lagkamrater har tagit emot mig väl på ett väldigt bra sätt och alla människor som jobbar runt föreningen har varit väldigt hjälpsamma mot mig sedan jag kom hit. Sedan tycker jag att föreningen och dess faciliteter, och allting det som är runt föreningen är på en väldigt hög nivå. 

Vi har en vecka kvar till matchen mot Helsingborg. Vilka delar i ert spel behöver bli bättre till matchen på lördag? 
– Jag tycker vi visade stundtals riktigt bra fotboll mot Malmö. Vi visade att vi är farliga i våra attacker i de chanserna vi fick och försvaret fungerade bra. Helsingborg kommer bli en tuff match på lördag, men vi har en vecka på oss att förbereda oss inför matchen och jag är säker på att tränaren har goda tankar om hur vi ska kunna bryta ner deras spel och spela vårt eget. 

Annons