”Allt handlar om att börja plocka poäng nu”

14 september, 2020 | Nyhet

Förlust mot IFK Norrköping i kvällens match på Guldfågeln Arena och Fidan Aliti kände en stor besvikelse efter slutsignalen.

– Det är tungt. Andra halvleken är bättre än den första idag om vi tittar på vår prestation. Jag vet inte om vi hade för mycket respekt för Norrköping inledningsvis. Det är svårt att svara på så här direkt efteråt. Vi går ut till halvtidsvilan och känner att vi inte har någonting att förlora. Alla säger till varandra att vi måste gå tillbaka till grunderna och tro på det vi ska utföra. När man sedan tittar på den andra halvleken, och matchen som helhet, skapar vi hetare målchanser än dem. Vi har två-tre lägen där vi är helt ensamma med målvakten men lyckas tyvärr lyckas inte omsätta det i mål. Det är något vi tillsammans måste jobba med och bli mer effektiva i de lägena vi skapar.

Nu väntar IFK Göteborg på bortaplan i nästa match som spelas på söndag och Fidan Aliti är väl medveten om vad som väntar där och även de närmaste veckorna.

– Vi vet om om vår situation och hur tabelläget ser ut. Det är skarpt läge och vi måste göra allt för att börja plocka poäng. Det spelar ingen roll hur det ser ut, vem som gör mål eller hur vi gör mål. Allt handlar om att plocka poäng nu. Vi kommer jobba oerhört hårt tillsammans hela gruppen för att lösa det här. Det finns ingenting annat.

Annons