Ännu en DM-titel till Kalmar FF

22 oktober, 2015 |

Kalmar FF U17-lag vann DM-finalen mot Jönköping Södra med 3-2.

Matchen spelades på Stadsparksvallen i Jönköping och Kalmar FF tog tag i matchen direkt i inledningen. Edvin Crona satte 0-1 redan efter 12 minuter efter ett fint genombrott i straffområdet.

Spelövertaget fortsatte under större delen av första halvlek och Gustav Eriksson Söderström utökade ledningen till 0-2 med ett skott utifrån. Edvin Crona  gjorde med sitt andra mål i matchen när han kom fri med målvakten efter ett fint förarbete av Isak Magnusson. Därefter tog Jönköping Södra över initiativet men 0-3 stod sig halvleken ut.

I början på andra halvlek jagade Jönköping Södra reducering och de fick resultat direkt där de gjorde 1-3 och 2-3 inom loppet av ett par minuter. Målen tillkom via en straff samt via ett välplacerat skott från precis utanför straffområdet. Tack vare ett starkt och uppoffrande försvarsspel kunde Kalmar FF sedan hålla undan matchen ut och säkra titeln.