14-årige Kujundzic nätade i startdebuten när U19-laget kryssade

3 oktober, 2020 | Nyhet

Eftermiddagens bortamatch mot Örgryte IS slutade 3-3 (2-1) efter en stark upphämtning i den andra halvleken. Värt att lyfta fram från matchen i övrigt var att 14-årige (!) Antonio Kujundzic gjorde sin första match från start och gjorde mål direkt.

KFF:s tränare Festim Pasho efter matchen
– Jag tycker att vi idag, som lag, får vad vi förtjänar. Under inledningen av den första halvleken tycker jag vi är för anständiga och spelar kort och samlat i vår speluppbyggnad. Detta korrigerar vi efter femton minuter genom att ha bättre positioner och kan på så vis bygga upp ett fint anfallsspel resterande del av halvleken. Vi har fina attacker och skapar bra lägen. Vi tar ledningen genom ett bra distansskott av Antonio Kujundzic, på ett fint pass av Victor Backman. Vi fortsätter komma till fina anfall, både centralt och via kanterna och borde gjort något mer mål. Istället för detta straffar Örgryte oss två gånger om inom loppet av en minut. Bägge gångerna tycker jag att vi har svagt förvarsspel, även om Örgryte gör det bra med fin kvalité.

– Första femton av den andra halvleken tycker jag att vi är väldigt långa som lag. Offensivt har vi inte bra prestationer och detta ger Örgryte fina ytor att ställa om på oss. Och just på en omställning ökar dem på sin ledning. Efter detta tycker jag att vi stabiliserar upp vår balans igen, även om Örgryte sortera bort våra anfall väl. Dock visar spelarna en väldigt fin attityd kring vår forceringsfas sista tio minuterna. Vi både reducerar och kvitterar och har ett fint försök till ett segermål, som tyvärr inte sker. Vi hade behövt ett mål till för att ta oss vidare till A-slutspel och denna gång lyckades vi inte. Jag tycker att Antonio Kujundzic, Elias Olsson, Victor Backman och Isak Vidjeskog står för fina prestationer under stora delar av matchen.

Mål
0-1, Antonio Kujundzic, ass Victor Backman (19 min)
1-1, Örgryte IS (44 min)
2-1, Örgryte IS (45 min)
3-1, Örgryte IS (48 min)
3-2  Elias Olsson, ass Noah Ekberg (85 min)
3-3  Anton Ekeroth (88 min)

Startelva: Felix Erngård, Elion Spahija, Elias Olsson, Sebastian Nilsson, Noah Ekberg, Moustafa Benshi, Antonio Kujundzic, Jacob Andersson, Victor Backman, Isak Vidjeskog, Anton Ekeroth

Ersättare: Oscar Bouyer, Bleron Mehmeti, Lucas Andrén Michailidis, Alex Mortensen

Byten
46 min: Jacob Andersson ut, Alex Mortensen in
60 min: Elion Spahija och Moustafa Benshi ut, Bleron Mehmeti och Lucas Andrén Michailidis in
75 min: Sebastian Nilsson ut, Jacob Andersson in

Annons