Arajuuri inhoppare i VM-kvalet

11 juni, 2013 |

Paulus Arajuuri hoppade in i andra halvlek när Finland spelade 1-1 mot Vitryssland

Kalmar FF:s försvarsspelare Paulus Arajuuri är iväg på landslagsuppdrag med det finska A-landslaget. Ikväll väntade ny VM-kvalmatch mot Vitryssland. Denna gång på bortaplan i Gomel och Finland fick med sig ett oavgjort resultatet efter 1-1.

När laget ställdes mot varandra i Helsingfors i förra veckan vann Finland med 1-0 och plockade tre blytunga poäng. Det såg länge ut som Finland även ikväll skulle bärga samtliga poäng, men hemmalaget ville dock annat och lyckades kvittera till 1-1 fem minuter före full tid.

Paulus Arajuuri fick inleda kvällens landskamp på bänken. Arajuuri fick dock några minuters speltid i matchen när han byttes in i den 83:e minuten och ersatte Kasper Hämäläinen.

Finland är trea i sin kvalgrupp som toppas av Spanien. Ett Spanien som står på tur härnäst för Finland 6 september.

Även Måns Söderqvist har varit igång med landslagsspel under tisdagskvällen. För Söderqvists del handlade det om U21-landslaget som ställdes mot Kubas U20-landslag i en träningslandskamp i spanska Marbella. Det blev svensk seger med 3-1 (2-0).

Söderqvist fick chansen i den svenska startelvan i sitt tredje framträdande i U21-landslaget. Söderqvist förblev dock mållös i matchen och byttes ut i den 74:e minuten. Sveriges mål gjordes av Alexander Milosevic, Dardan Rexhepi och Nicklas Bärkroth.

Både Paulus Arajuuri och Måns Söderqvist återvänder nu hem till Kalmar och uppladdning inför måndagens allsvenska hemmamatch mot IFK Norrköping FK.