Arajuuri: ”Min bästa säsong i Kalmar FF”

29 november, 2012 |

Mittbacken Paulus Arajuuri ger sin syn på den gångna säsongen

Hur ser du på säsongen som varit?

Mittbacken Paulus Arajuuri ger sin syn på den gångna säsongen

Hur ser du på säsongen som varit?

– En säsong som har varit mycket upp och ned. Man kan självklart välja själv hur man vill se det, men det har varit en roligt säsong även om vi inte hamnade så högt upp i tabellen som vi ville. Spelet ute i Europa var fantastiskt men även en period under sommaren i Allsvenskan var bra som gav oss framtidstro. Tyvärr så tappade vi lite på hösten, men trots det så känns det som vi bygger något bra för framtiden. Spelmässigt och resultatmässigt är vi absolut inte nöjda och på så sätt har det varit en tung säsong.

För egen del blev det 22 matcher från start och ett mål framåt. Är du nöjd med din egna insats?

– För mig personligen har det varit en bra säsong. Jag har fått ett stort förtroende, spelat mycket matcher och har tagit några kliv framåt i min utveckling. För mig har det varit min bästa säsong i Kalmar FF och jag känner att jag har utvecklas som spelare.

Du har även fått chansen i Finlands A-landslag.
– Säsongen har innehållit många roliga matcher och att fått chansen i landslaget har varit stimulerande och inte minst en nyttig erfarenhet. Men samtidigt är man revanschsugen och vi vill alla visa att vi kan bättre i Allsvenskan och hamna högre upp i tabellen.

Plocka ut vad som varit bäst och sämst under säsongen?

– Jag är mest nöjd med att vi inte har vikt ned oss när vi fått en tung inledning på en match utan fortsatt jobba på och visat god moral. Det är ganska lätt att hamna i en negativ spiral efter ett snabbt baklängesmål. Sedan måste jag säga att spelet ute i Europa var kul, riktigt kul. Mest besvikelse kände jag efter matchen borta mot Young Boys. Vi hade gjort en bra insats hemma och sedan tappade vi allt under den andra halvleken nere i Schweiz.

Nu väntar en dryg månads ledighet och ni startar upp försäsongen igen 3 januari. Välbehövligt, eller?

– Det ska bli skönt, men samtidigt känns det så bittert att vi fick en sån tråkigt avslutning på säsongen. På ett sätt kan det vara nyttigt för nu är man väldigt sugen på att spela matcher och jag längtar redan till nästa säsong. Men för huvudet och kroppen kommer ledigheten välbehövligt.

Till sist, vad ska du göra under ledigheten?

– Jag och min flickvän ska åka tre veckor till Tanzania, det ska bli ett spännande äventyr. Sedan blir det en sväng hem till Finland under julen för att träffa familjen. Strax innan nyår åker jag tillbaka till Kalmar och sedan är vi igång igen.

Annons