Archford och Papa stannar

14 mars, 2012 |

Förlängda kontrakt för Archie och Papa

Archford Gutu från Zimbabwe och Papa Diouf från Senegal har båda spelat i Kalmar FF under försäsongen. Båda hade skrivit ett sexmånaders avtal med option på ytterligare 3,5 år med Kalmar FF. I dag enades de båda och Kalmar FF om att nyttja den option på förlängning som fanns och de båda har nu kontrakt som sträcker sig över 2015.

Förlängda kontrakt för Archie och Papa

Archford Gutu från Zimbabwe och Papa Diouf från Senegal har båda spelat i Kalmar FF under försäsongen. Båda hade skrivit ett sexmånaders avtal med option på ytterligare 3,5 år med Kalmar FF. I dag enades de båda och Kalmar FF om att nyttja den option på förlängning som fanns och de båda har nu kontrakt som sträcker sig över 2015.

Archford Gutu om kontraktet
– Jag är jätteglad och tackar Gud för den här chansen jag får. Det har hela tiden varit mitt mål att förlänga kontraktet med Kalmar FF som är en bra europeisk klubb för mig. Det är inte lätt att komma från Afrika och få ett kontrakt i Europa så jag är verkligen glad för den här chansen.

Papa Diouf
– Det här känns verkligen bra och jag är riktigt glad att nu ha skrivit detta kontrakt med Kalmar FF. Det är mycket lättare som fotbollsspelare att prestera när man vet sin framtid. Nu kan jag slappna av och bara koncentrera mig på fotbollen här i Kalmar FF.

Även Spiros Toulikas som är agent för båda spelarna är nöjd med dagens kontrakt, – Klart jag är glad att ha lyckats med scoutingen av spelare till Kalmar FF. Båda spelarna var på lån, men jag var aldrig orolig att det inte skulle bli förlängning. Papa och Gutu trivs med klubben, staden, medspelare, tränare. Till Kalmar FF fansen kan jag bara säga att se till att ha Senegal o Zimbabwe flaggor då blir spelarna på ännu bättre spelhumör, sammanfattar Spiros.

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson är nöjd med den spelmässiga kvalitén hos de båda men ser även två fina personligheter som kommer att passa in bra i föreningen, – Javisst både Papa och Archie har gjort ett gott intryck både som spelare och personer så för oss var det ett självklart beslut att nyttja vår möjlighet att förlänga avtalet.

Annons