Årets första förlust

18 februari, 2013 |

Ålesund blev för svåra i La Manga Cup

Kalmar FF hade svårt att komma in i den avslutande matchen i La Manga Cup mot Ålesund. Det var norrmännen som startade med fart och ett högt aggressivt presspel och Kalmar FF fick inte riktigt till det i matchinledningen. Det tog också bara 12 minuter innan Tramaine Stewart kunde ge Ålesund ledningen då han bredsidade in ett inläfgg från höger vid straffpunkten.

Kalmar FF tog sig samman och efter 20 minuters spel åt man sig successivt in i matchen och Måns Söderqvist och Daniel Mendes spelade sig fram till ett par bra lägen som inte reulterade i mer än ett skott i stolpen.

Inför andra bytte Nanne in tre nya spelare och starten blev betydligt bättre. Kalmar FF var aggressivare och presasade bättre. Med dryga kvarten kvar byttes ytterligare fyra spelare och kort därefter fick samme Stewart lite väl lång tid på sig att måtta ett långskott som han otagbart för Zlatan placerade in vid högra stolpen.

Kalmar FF skulle vid oavgjort säkra segern i La Manga Cup så jakten på ett reduceringsmål var intensiv. I den 84:e kom också 1-2 sedan Tobias Eriksson säkert sköt in bollen via ribban. Längre än så kom man dock inte men en tredjeplats efter CSKA Moskva och Vålerengen får anses klart godkänt.

Nu lämnar laget Spanien i morgon och efter två dagars träningsfritt startar man upp på fredag innan man på lördag åker till Köpenhamn för att ta sig an Bröndby i sista träningsmatchen innan Svenska Cupen startar den tredje mars.

Matchfakta från kvällens match hittar du här.