Auktion till förmån för Barn till ensamma mammor

9 december, 2021 | Nyhet

Kalmar FF med Hjärtat kör idag igång en auktion i samarbete med Fryshuset, Alarmstreet, Baronen, Fastighets AB Regio och P&E Fastigheter. I auktionen hittar du unika KFF-fotografier där samtliga intäkter går till Fryshusets sociala verksamhet Barn till ensamma mammor! Lördagen den 11 december kommer samtliga fotografier att finnas på plats på Baronen i en utställning. Hjälp oss att skapa en god jul för fler barn och unga i Kalmar län! Klicka här för att komma till auktionen! 

Jon Björklund, Kalmar FF med hjärtat
– Detta är starten på vårt samarbete mellan Fryshuset och Kalmar FF med Hjärtat och det känns väldigt bra att vi kan vara med och bidra till att på olika sätt samla in pengar och julklappar till Fryshusets verksamhet Barn till ensamma mammor. Med tanke på att vi kämpar för att barn och unga ska få en bra start i livet så är detta något som betyder extra mycket för vår del inom Kalmar FF med Hjärtat. Nu ser vi fram emot att auktionen ska inbringa stora belopp, det är ju unika och häftiga fotografier och det är nog många som blir nostalgiska när de ser dessa!

Anders Stenson, P&E Fastigheter
– Baronen tillsammans med sina ägare Fastighets AB Regio och P&E Fastigheter fortsätter sitt konsekventa fokus på social hållbarhet och använder Baronens position för att belysa vikten av att se och hjälpa varandra i samhället. Vi ser fram emot den 11 december när vi tillsammans med våra besökare återigen skapar en känsla av gemenskap och glädje. Anders Stensson, Kommersiell Utvecklare P&E Fastigheter

Per Sjölin, Fryshuset
– I Sverige växer en femtedel av alla barn upp i relativ barnfattigdom, vilket är en betydligt högre andel än i övriga Norden. Julen är en extra stigmatiserande period om man lever under tuffa omständigheter. Fryshuset Småland & Öland driver bl a verksamheten Barn till ensamma mammor. Här i Kalmar med närområden har vi 100 mammor och 200 barn som medlemmar. Vi har ofta en självbild av att alla har samma förutsättningar, men så är det verkligen inte. För att förgylla julen för våra mammor och barn genomför vi en satsning på Baronen den 11 december där vi samlar in pengar till ett rejält julfirande. Till detta julfirande, som sker i veckan efter, bjuder vi in barnen och mammorna att ”förfira julen” med julklappar, julmat och julkassar att ta med sig hem (Coronasäkrat såklart). Vi hoppas att både privatpersoner och företag vill vara med och investera pengarna i vår ”julklappsbank” på Baronen, där barnen utgör framtidens tillväxt. Extra tack till våra engagerade partners som möjliggör satsningen: Baronen, Fastighets AB Regio, P&E Fastigheter, Alarmstreet, Kalmar Energi, Kalmar FF, IFK Kalmar och Ölandsbuss.

Stefan Juliusson, Alarmstreet
– När vi på Alarmstreet tillsammans med Kalmar FF drog igång magasinet Kalmar FF i Fokus 2006 var grundtanken att magasinet skulle handla om allt annat än fotboll. Vi skulle visa en annan bild av spelarna och med glimten i ögat odla myten om ”bonniga Kalmar” och skapa en ”vi-mot-etablissemanget-känsla”. Därför ska det bli extra kul att visa upp ett urval av alla dessa bilder i storformat på Baronen Köpcentrum. Förhoppningsvis inbringar auktionen av dessa foton som är tagna av Joachim Grusell, Mårten Ekblad och Marcus Funke en bra slant till Fryshusets verksamhet i Kalmar.

Klicka här för att komma till auktionen! 

Annons