Avancemang i kvalet till EL

8 juli, 2010 |

Kalmar FF vann kvällens match på Färöarna

Kalmar FF kunde vinna kvällens match på Färöarna mot EB/Streymur med 3-0 efter ett mål i första halvlek av Erik Israelsson och två i andra halvleks inledning av Tobias Eriksson och Ricardo Santos.

Kalmar FF hade svårt med passningsspelet under första halvlek och bjöd på en del kontringslägen till Streymur när man inte kom till avslut på sina anfall. Passningsspelet blev dock bättre i andra halvlek och man kunde döda matchen efter två snabba mål inom loppet av fem minuter.

Kul att nyförvärvet från Degerfors, Johan Bertilsson, fick sin a-lagsdebut avklarad när han i den 76:e spelminuten ersatte Daniel Mendes på vänsterkanten.

Kalmar FF kommer nu att ställas mot Moldaviskt motstånd i andra kvalrundan då FC Dacia i kväll slog ut Zeta efter 0-0 hemma och 1-1 borta. Kalmar FF inleder med match hemma på Fredriksskans nu på torsdag.

Matchfakta och Nanne Bergstrands kommentar efter kvällens match hittar du här.