Barometern Cup ställs in

11 november, 2020 | Nyhet

På grund av situationen med covid-19 togs idag beslutet att ställa in årets upplaga av Barometern Cup. Årets Barometern Cup skulle blivit 41:e upplagan men kommer nu alltså inte att kunna genomföras på grund av risken för ökad smittspridning.

Barometern Cup är en av årets höjdpunkter för många barn och ungdomar och är starkt förknippad med Kalmar FF Ungdomsverksamhet. Förra året var det över 1300 deltagare i cupen och det spelades 455 matcher med 175 olika lag under 7 dagar.  

Lucas Nilsson, akademichef
– Vi får ta hänsyn till rådande rekommendationer från folkhälsomyndigheten kring Covid-19. Vi har under en längre tid arbetat med planer för hur turneringen skulle kunna genomföras på ett smittsäkert sätt men med de nya restriktionerna inser vi att det finns en ökad risk för ökad smittspridning under en så stor cup under jul och nyårshelgen, en tid då belastningen på sjukvården vanligtvis är extra hög. Våra deltagares och allmänhetens trygghet är vår högsta prioritet därför tar vi vårt ansvar och ställer in årets cup. Det är givetvis oerhört tråkigt att inte kunna genomföra årets turnering som planerat. Till sist var det ett ganska enkelt, men jobbigt, beslut att ta. Vi har en stor respekt för den pandemi vi befinner oss i och måste göra allt för att ta ansvar tillsammans just nu i samhället.

Annons