Berisha matchhjälte igen

1 september, 2013 |

Med några makalösa räddningar och en säker straff gav Etrit Berisha Kalmar FF segern mot Halmstads BK

Med några makalösa räddningar och en säker straff gav Etrit Berisha Kalmar FF segern mot Halmstads BK

Det blev chansfattiga första 20 minuter i kvällens match mellan KFF och HBK men sedan tog det fart. Först ut var Melker Hallberg som i den 21:a minuten tog sig loss och avslutade med ett kanonskott som gick straxt över ribban.

Fyra minuter senare var det rent kaos i Kalmar FF:s straffområde när HBK fick ett flertal avslut mot både Berisha och öppet mål men det hela slutade med en frispark för knuff på Etrit. Kalmar FF drog direkt upp i ett anfall där Sebastian Andersson tog sig fram i bra läge med ett fint avslut som Lukic i HBK-målet fick på en fin räddning på.

I den 36:e minuten var det åter dags för Halmstad när Baldvinsson kom helt fri med Etrit. Etrit visade dock sin klass och avvärjde mycket snyggt med en parad.

Bästa chansen kom i halvlekens sista minut då Måns Söderqvist spelade in från högerkanten och Sebastian Andersson direktskarvade bollen mot första stolpen. Lukic var på väg mot den andra stolpen men fick mirakulöst benet på bollen och halvleken slutade mållöst.

I andra halvleks andra minut tog sig Baldvinsson fram igen, den här gången fick han två försvarare på fall innan han avslutade över målet.

Spelet böljade sedan även om ett allt starkare övertag för Kalmar FF började kännas. I denn 66:e spelminuten drogs Ludvig Öhman ner i straffområdet och domare Kristoffer Karlsson tvekade inte utan pekade direkt på straffpunkten. Etrit Berisha lämnade det norra målet och tog sig fram till straffpunkten. Med ett ottagbart skott tätt intill Stojan Lukicks högra stolpen satte han matchens enda mål och gav Kalmar FF en härlig trepoängare.

Matchfakta från kvällens match hittar du här.

Annons